Friss hírek

2008.09.03. 12:06

Szelektív hulladékgyűjtést indít Bicskén a szemétszállító cég

<p>Szelektív hulladékgyűjtést indít Bicskén a szemétszállító cég. Az akció ebben a hónapban kezdődik. Minden háztartás 120 literes zsákokat kap a szétválogatáshoz pénteken, amelyeket havonta egyszer szállítanak majd el. A hulladékot a telepen tovább válogatják, és amit lehet újrahasznosító üzembe továbbítanak. Ha a kísérlet a következő négy hónapban sikeresnek bizonyul, akkor a jövő évben is folytatódik a szelektív hulladékgyűjtés.</p>

Külön egy-egy zsákot kapnak a lakosok a műanyag és a fém hulladéknak, valamint az italos kartondobozoknak. A papírt összekötve a zsák mellé kell havonta kirakni. Minden hónap utolsó szombatján szállítják el a szétválogatott hulladékot. Akinek gyorsabban megtelik a zsákja, ha beviszi a cég telephelyére, cserébe újat kap helyette.

Az extra gyűjtési napok, és a zsákok plusz költségbe kerülnek a cégnek, de új szemléletmódot szeretnének kialakítani. Azt szeretnék, ha nem a szemétlerakás lenne a fő cél, hanem az újrahasznosítás - mondta Kapusi Krisztián a Saubermacher-Bicske Kft. ügyvezetője a Független Hírügynökségnek. Hogy mennyi költséget jelent a szelektív hulladékgyűjtés elindítása, azt nem árulta el az ügyvezető.

A kísérlet négy hónapig tart, ha sikeres lesz, akkor a jövő évben is folytatódik, de már tovább fejlesztve. Lomtalanításkor például szétválogatva szállítják majd el a fa és egyéb hulladékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!