Hőhullám az Egyesült Államokban – 37 halott

Legkevesebb harmincheten haltak meg az Egyesült Államok déli és középnyugati részén a napok óta tartó kánikulai időjárás miatt – közölték pénteken helyi illetékesek. Memphisben és a Mississippi-völgyben az elmúlt napokban csaknem 40 fokot mértek, a meteorológusok szerint a hétvégére csak néhány fokos enyhülés várható a térségben.

Alabama államban le kellett állítani egy reaktort egy atomerőműben, miután a hűtővízként használt Tennessee folyó vize túlságosan felmelegedett.

Missouriban kilencen, Illinois államban nyolcan, Arkansasban és Georgiában négyen, Dél-Karolinában ketten haltak meg, Mississippi államban egy ember vesztette életét a hőség miatt. Az Elvis Presley halálának 30. évfodulójára Memphisben összegyűlt tömegből is életét vesztette egy idős asszony, akinek halálához hozzájárult a kánikula is: a nagyvárosban további nyolcan haltak meg a hőség miatt.

Tavaly nyáron az Egyesült Államok középső és keleti részén legkevesebb ötvenen haltak meg, Kalifornia államban pedig 143 halálos áldozata volt a hőhullámnak.