Hóhelyzet Mezőkövesd környékén

Akt.:
Szombat éjjel az M3-as autópályán
Szombat éjjel az M3-as autópályán - © Fotó: Bujdos Tibor
Borsod-Abaúj-Zemplén – Szombat este tíz körül még járhatók voltak az utak Dél-Borsodban, a legintenzívebb hófúvás Poroszló és Egerlövő között, illetve annak vonalában, illetve Mezőkeresztes és Mezőnagymihály környékén volt.

Éjjel tizenegy óta mentettek a tűzoltók Mezőkövesd környékén. Az M3-as autópályát – amelyet éjszaka le is kellett zárni Füzesabony és az M30-as elágazás között – több autó is szalagkorlátnak ütközött, de személyi sérülés nem történt. Ezen kívül a 3-as főúton is voltak fennakadások, Vatta környékén több kamion is elakadt. Mezőnagymihály és Mezőcsát között lezárták az utat, mert járhatatlan és több autó is árokba csúszott, itt is a tűzoltók mentettek.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Dél-Borsodban, bár már elállt a szél és olvad is, több út nehezen járható, vagy járhatatlan, főleg a tiszai vonalon, Borsodivánka és Tiszadorogma között 30-70 centiméteres hótorlaszok vannak.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

Nehezen volt járható a szentistváni út, Borsodgeszt felé másfél méteres hófalat mértek, a többi bükkaljai település, Szomolya, Bogács, Kács felé nem voltak nagyobb problémák. A reggeli órákban több buszjárat is kimaradt Miskolc felé.

– ÉM –


Mezőnagymihály - Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi szombat délután az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 140-es kilométernél március 17-én. A balesethez a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműve...

Illusztráció
Mezőcsát, Gelej - Elakadt egy autóbusz vasárnapra virradó éjjel a Mezőcsát és Gelej közötti úton. A balesethez a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, illetve a mezőcsáti önkéntes tűzoltó egyesület tagjai érkeztek ki, akik elvégezték a műszaki mentést. A balesetben senki nem sé...