Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.30. 13:33

Falunap, játszótér-avatással

<p>Számos kulturális és gasztronómiai program várta az érdeklődőket a nyírpazonyi falunapon. Államalapításunk ünnepének programsorozatát Vas Miklós, a község polgármestere nyitotta meg.</p>

A köszöntőt hagyományosan a hálaadó istentisztelet követte. Megszentelték az új kenyeret, melyből az ünneplők is kaptak egy-egy szeletet. Nyírpazony község díszpolgára kitüntető címet dr. Borbély László, háziorvos kapta. Ezután – a gyerekek legnagyobb örömére– a nemrégiben épült játszótér ünnepélyes átadása következett.

A nap folyamán a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesületének szakemberei ingyenes vérnyomás és vércukorszint méréssel várták az érdeklődőket, melyen közel kétszázan vettek részt. A kulturális programban fellépett az énekkar, a Gyöngy néptánccsoport, a Kálmánházi Teleház mazsorett csoportja, léggitár zenekarok és a Dancing Angel’s társastáncsoport. A nézők lelkesen tapsoltak a nap sztárvendégének, Matyi és a Hegedűsnek.

Osztatlan sikert aratott a Nyírpazonyi Nők Klubja, akik immár 8. éve szórakoztató műsorral járulnak hozzá, hogy még hangulatosabbá tegyék ezt a szép ünnepet. A délután folyamán felépett a Gombóc együttes és a Bokortanyák Mandasi Klubjának néptáncosai. A programban szerepelt hastáncbemutató is. A napot tombolasorsolás és az éjszakába nyúló utcabál koronázta meg. Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal, anyagi támogatásukkal hozzájárultak az idei falunap sikeréhez - írta Fekete Andrea, könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!