Helyi közélet

2015.07.13. 19:09

Dalos ünnep Besenyőben

Szirmabesenyő - A Szirmabesenyői Népdalkör 20 éves jubileumi dalos találkozóján 10 lelkes csapat pazar gálaműsorral köszöntötte egymást és a közönséget.

Szirmabesenyő - A Szirmabesenyői Népdalkör 20 éves jubileumi dalos találkozóján 10 lelkes csapat pazar gálaműsorral köszöntötte egymást és a közönséget. Az alsózsolcai, edelényi, felsőzsolcai, sajóbábonyi, sajókeresztúri, sajószentpéteri, sajóvámosi és szögligeti kórusok ajkáról egész nap ki sem fogyott a nóta. Hol búsongva, hol huncut-vidáman, de mindig szívből jövően. A magyar nyelvű, tiszta forrású népdalok egymásba fonódó eszterláncában csak egy a teljesen férfikórus, egyébként női dominancia. De oly szépek és kedvesek a lányok, asszonyok, nagymamák, hogy a felettünk elröpült évek számát is elfeledjük. A találkozó végén pedig zúg a szinte már népdallá cseppkövesedett „Szeressük egymást gyerekek…” Ebben sem volt hiba. „Hisz minden percért kár.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában