Hogyan öltözz fel állásinterjúra kánikulában?

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sokszor olvashatjuk, hogy nyárra könnyű anyagból készült, de elegáns ruhát vegyünk fel, de a gyakorlatban ez mit is jelent? Ha közvetítő cég intézte az állásinterjút a leendő munkáltatóval, érdemes tőle tanácsot kérni: ő mit gondol, mit várnak el egy állásinterjús öltözék gyanánt a jelölttől? Tekintve, hogy ő már járt a cégnél, találkozott a döntéshozókkal, a véleménye, tanácsa nagyon hasznos lehet – olvasható a Cvonline oldalán.

Nőknek

Állásinterjús stresszben és még kánikulában is együttvéve az izzadás garantált, márpedig állásinterjún a legkevésbé sincs szükségünk pár izzadtságfoltra a ruhánkon. Ezt elkerülendő, sötét ruhát kell felvenni. Egy nagyon jól működő ruhadarab erre az esetre a blézerblúz, ami ugyan vastag, hiszen bélelt, mégis nyárias, hiszen rövidujjú vagy akár ujjatlan és szabása okán mindenképpen elegáns.

ÉRDEKES: Hogyan készülhetsz fel az állásinterjú írásbeli tesztjeire?

A szoknya viselése állásinterjún nejlonharisnya viselésére is kárhoztatná a hölgyeket, ezt csak egy módon kerülhetjük el: elegáns nadrágot veszünk fel. Kellemesebb, mint a nejlonharisnyanadrág, ha a blézerblúz sötét, akkor egy világos nadrággal máris igazán nyáriassá tettük a szettet.

Cipő: tekintve, hogy a protokoll szerint a nyitott orrú cipő még nem elfogadott, kénytelenek vagyunk zárt orrú cipőben, harisnyazoknival átvészelni az interjút.

Kisebb méretű női táska, és egyéb kiegészítőkkel kész is a nyárias, mégis kényelmes és elegáns öltözék. Sminkkel óvatosan: csak olyan termékeket használjunk, amik jól bírják a hőséget és nem kenődnek el!

Férfiaknak

Számukra is ajánlott a zárt cipő, ahhoz illő zokni, szandál szigorúan tilos. Nadrág nyári, könnyű anyagból, de mindenképpen elegáns legyen. Ha a pozíció és a cég maga is olyan, hogy a farmernadrág is elfogadott, abból is válaszd a klasszikus kék helyett a bézst vagy a feketét.

Ha a nadrág sötét, az ing legyen világosabb – és sajnos: hosszúujjú. A rövidujjú ing még mindig nem mindenhol elfogadott üzleti környezetben. Ha ingben mész, ne köss nyakkendőt, az zakó nélkül befejezetlen hatást kelt. Ha tudod, hogy a céghez, pozícióhoz az öltöny elengedhetetlen, akkor is egy nyári szettet állíts össze. Férfiaknál komoly probléma a telefon, tárca elhelyezése, erre vagy táskát, vagy zakó zsebét javaslom. Hibás gyakorlat, hogy ha hellyel kínálnak, te a nadrágzsebből kirántod, és az asztalra teszed ezeket leüléskor (és nem csak állásinterjún hiba ez…).

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat

Takard el!

Nőknél fontos, hogy melltartópánt, fehérnemű széle ne látszódjon át a ruhán, ez lerombolja az elegáns képet bármely ruhánál. Nyáron kevesebbet takarunk a testfelületünkből, mégis a dekoltázs és szoknyahossz esetén maradjunk a decens mértéknél. Kerüljük az áttetsző ruhadarabokat!

Férfiakra is igaz, hogy ha nem ismered a céget jól, vagy tudod, hogy konzervatív értékeket vallanak, úgy öltözz, hogy tetoválás ne legyen látható rajtad.

JobAngel
Cvonline.hu