„Hogyan ne váljunk áldozattá”

„Hogyan ne váljunk áldozattá”
„Hogyan ne váljunk áldozattá” - © Fotó: police.hu
Emőd, Miskolc – A Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrse időskorúak részére szervezett bűnmegelőzési tanácsadást.

Az Emődi Városgondnokság nagytermében 2015. március 10-én megtartott felvilágosító akció fő célja volt, hogy az idősek a megszerzett információk birtokában felismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket – trükkös lopás, zseblopás, besurranásos tolvajlás -, az áldozattá válás reális kockázatait, valamint a védekezés és az elkerülés módjait.

A rendőrkapitányság főelőadója, Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy, hasznos tanácsokkal látta el a szépkorúakat elsősorban vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési kérdésekben.

A bűnmegelőzési szakember külön felhívta a figyelmet a húsvéti ünnepek előtti készülődés során előforduló veszélyek megelőzésére, illetve óvatosságra intett az esetlegesen ártó szándékkal közeledőkkel (házaló árusok, adománygyűjtésre-, szolgáltatókra hivatkozók) szemben.

A rendezvény során a prevenciós szakember – a felvilágosítás mellett – biztonságtechnikai eszközöket is bemutatott, és ezek beszerzési lehetőségéről is tájékoztatást adott, valamint figyelemfelhívó brosúrákat osztott szét minden jelenlévőnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s