Hogyan kezelhető a narancsbőr?

Nyíregyháza – A közhiedelemmel ellentétben nem az elhízás következménye, kialakulásának oka az egészségtelen élelmiszerek, adalékanyagok fogyasztása, a stresszes élet, a dohányzás, a rendszeres kávézás és a mozgáshiány.

A cellulit a hölgyek rémálma. A narancsbőr napjainkban a nők kétharmadát érinti.

A narancsbőr 30-40 éve ismeretlen jelenség volt, napjainkban már fiatal lányok is szenvednek a főként combon, fenéken, csípőn, hason, néha a felkaron kialakuló hepehupás bőrfelülettől. A cellulit kortól függetlenül leginkább a nőkön alakul ki, és néha férfiakon is előfordulhat. Ennek oka, hogy a nők bőrrácsszerkezete alapvetően különbözik a férfiakétól. Sokkal könnyebben tárolja a zsírsejteket, amelyek megnőhetnek gombostűfej méretűről babszem nagyságúra is. Fejlődésüktől lelassul a vérkeringés, amitől csökken a bőr hőmérséklete, így anyagcserezavarok lépnek fel.

Mesterséges eltávolítására ma már rengeteg módszer közül válogathatunk, ám eredményes hatást a legritkább esetekben érhetünk el az ismeretlen, de divatos és sokszor borsos árú termékekkel. A szakember felügyelete nélküli kezelés veszélyes, és megterheli a szervezetet, az immunrendszert. Türelmetlenségünk hiánybetegségekhez, bőrünk rugalmatlanságához, esztétikai hibákhoz vezethet.

A különböző kezelési eljárások során (testtekercselés, izomstimuláció) karcsúsodik ugyan a test, de az arányok változatlanok maradnak. Ma már bizonyított, hogy a bőr felszínén látható elváltozás csak jelzés, maga a probléma mélyebben fekszik. A modern technológiáknak hála egy új eljárás lehetővé teszi a hatékony kezelést. A bő egy évtizede kifejlesztett kockázatmentes technika a bőr alatt fejti ki hatását. Nem sebészeti beavatkozás, és nincsenek káros hatásai a szervezetre.

Problémás területeken egy kezelőfejet vezetnek végig, amely két elektronikusan hajtott görgővel masszírozza a testet, és ezzel egy időben a vákuumos pumpa ritmikusan, de gyengéden beszívja, majd elengedi a bőrszövetet. Az egész testet átmasszírozzák, majd a problémás területeken összetörik a zsírsejteket, ami bekerül a nyirokkeringésbe, és a vizelettel távozik a szervezetből. A fogyás a zsírból történik.

A kellemes mélymasszírozás nem hagy foltot a testünkön, azaz nem alakul ki véraláfutás, hiszen 20 különböző erősségi fokozat közül mindenki számára beállítható a bőrének megfelelő intenzitás.

ülön program szolgál a fájdalmas területek kezelésére is, mint például a visszér. E forradalmi eljárással már Nyíregyházán is találkozhatnak a szépülni vágyó hölgyek, urak.

– Palicz István –