Friss hírek

2008.02.26. 19:44

Tovább gyűjti az aprót a Máltai Szeretetszolgálat

<p>Az eredeti határidőnél tovább, március 9-ig gyűjti az egy- és kétforintos érméket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Eredetileg a forintok március 1-ei bevonásáig várták volna az aprópénzt, a támogatók kérésére azonban még ezután is elfogadják. Eddig már több mint 4 millió forint gyűlt össze csak Budapesten.</p>

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 8-ától kezdte el gyűjteni az egy- és kétforintosokat, a befolyó aprókból pedig a legrászorulóbb családokat fogják támogatni. A központi gyűjtőhely a fővárosi Nyugati téren lévő bevásárlóközpontban van, ahol egy 60 négyzetméteres Magyarország formájú installációban gyűjtik össze a forintokat. Csak itt eddig négymillió forint jött össze. Ezen kívül az ország 350 pontján várják még az aprókat, ezek összesítése még tart.

Az egy- és kétforintosokat eredetileg a bevonás idejéig, azaz március 1-ig gyűjtötték volna. A szeretetszolgálat azonban úgy döntött, hogy meghosszabbítja az akciót és egészen március 9-ig várják az aprókat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Sass Gyula Levente, a máltai szeretetszolgálat intézményi és fejlesztési vezetője.

Az összegyűlt pénzből a legrászorultabb családokat fogják támogatni. Sass Gyula Levente korábban azt mondta: 10 millió aprópénz egy kezdő összeg lenne ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Nem csupán forrásteremtő akcióról van szó, hanem figyelemfelkeltőről is: összefogással van igazi esély a leszakadók felemelésére - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!