Hogyan kezeld a stresszt az állásinterjú előtt?

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu

Egy világhírű nemzetközi cég hívott be interjúzni, ezért a legjobb formádat akarod nyújtani. Általában teljesen normális, hogy a jelöltek stresszelnek az interjú előtt, de a stressz szint hatványozottan magasabb akkor, amikor álmaid állására interjúzol.

Mit tegyél, hogy maximális teljesítményt nyújts nagy nyomás alatt?

Van egy technika, amivel csökkentheted a stresszt és az interjú előtti szorongást.

ÉRDEKES: 7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

Az interjú során minden szellemi kapacitásodra szükséged lesz, hogy jól válaszolj az interjúztató kérdéseire. Röviden a szorongás által generált nyomás akadályozni fog téged abban, hogy maximális teljesítményt nyújts.

Isten hozott Szorongás!

Hogy minimálisra csökkentsd a szorongás hatását, tedd épp az ellenkezőjét annak, amit a legtöbb jelölt csinál.

Ahelyett, hogy elhessegetnéd magadtól és nem akarnál róla tudomást venni, üdvözöld, mint egy barátot!

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat

Számíts arra, hogy izgulni fogsz. Az interjú előtt mindenki izgul. De ahelyett, hogy ezt negatív tényezőként értékelnéd – amely végül teljesen leblokkolja a mentális képességeidet -, tekints rá pozitívan. Ez a jele annak, hogy az agyad felkészült a próbatételre, a kihívásra.

Nem ez életed egyetlen esélye!

Sok tanítványomon látom, hogy túlértékelik egy-egy állásinterjú jelentőségét. Mintha az egész hátralévő életük és karrierjük egyetlen interjún múlna. Ez a szemlélte persze tovább növeli bennük a stresszt.

Emlékszel, hogy a főiskolán és az egyetemen hány vizsgád és szigorlatod volt? Hányszor gondoltad, hogy ez most a legfontosabb, a mindent eldöntő vizsga, hogy ez múlik minden?

Életünk során szinte minden nap vizsgázunk, és számtalan lehetőség adódik, hogy bizonyítsuk képességeinket és rátermettségünket. Néhány példa:

Steven Spielberg kétszer jelentkezett a University of Southern California film és televízió szakára, mindkétszer sikertelenül, végül csak 2002-ben diplomázott le…!!!

allasertesito-gomb_newsletter1

J. K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című könyvét 12 kiadó utasította vissza, mert úgy gondolták, hogy egy varázsló gyerek kalandjai nem érdeklik az embereket…!!!

Nincs olyan, hogy csak egyetlen lehetőség adatik meg neked a sikerre. Gondolj arra, hogy az előtted álló interjú csak egy a számos lehetőség közül. Ha ez most nem sikerül, majd sikerül a következő!

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner
Cvonline.hu