Hogyan készülünk a Húsvétra

Nagy János
Nagy János
Miskolc – Megkérdeztük az olvasót: hogyan készül a húsvétra – még az utolsó napon?

– Tegnap már beszereztük a sonkát, tejet, pékárut, most a még a gyerekekkel eljöttünk pár dolgot megvenni, addig a feleségem nyugodtan tud otthon sütni, készülni. Holnap vendégségbe megyünk, holnapután meg mi várjuk a locsolkodókat a két kislánnyal. Holnap ezért tojásfestés is programban van, várják a gyerekek nagyon.
Nagy János (30), tervező

– Először a húst vásároltam meg, szombaton meg tojást, gyümölcsöt, a kutyának is eledelt, alapvető élelmiszereket, ami még hiányzott. Ma éjszaka dolgozni fogok, szombatról vasárnapra virradóra, egy kollégiumban vagyok portás. Az ünnepeket aztán itthon töltjük, hazajött a fiunk Pécsről, a főiskoláról, ritka öröm ez.
Kozma Istvánné (52), portás

– Most veszem meg, ami a sütéshez kell, habfixáló, tejszínhab, ilyesmi, meg egy kis húst. Amúgy mindent megvettünk előre. A nagyszülőkhöz megyünk majd, aztán a Vadasparkba. Ha jó idő lesz. Húsvéti dolgok? Már elfeledve… Locsolkodás, házról házra? – nem, semmi ilyesmi.
Simkó Zsolt (27), húsfeldolgozó

– El fogunk utazni Nyíregyházára a fiammal vasárnap, hétfőn meg a szüleimnél leszünk leszünk az Avason. Szombaton még vásároltam, kenyeret, ásványvizet, a holnapi útra gyümölcsöt, üdítőt. Az ajándékok már megvannak – nem a húsvét miatt ajándékozunk, hanem a családtagoknak a viszontlátás örömére. A sonkát pedig már hamarabb beszereztem.
Leitner Judit (40), eladó

– Egyedül élő özvegyasszony vagyok, de azért készülök az ünnepre. Sütök-főzök. Szombaton dolgoznom kell, de utána két napom szabad. A családom Pécsen van, a lányomék, két nagy fiúgyerekkel, húsvétkor nem szoktak eljönni. Karácsonykor voltak itt legutóbb, januárban én mentem hozzájuk. Majd nyáron jönnek megint.
Batuczky Józsefné (68), takarító