Hogyan kell kinéznie egy parkolónak Miskolcon?

Akt.:
A terület kátyús
A terület kátyús
Miskolc – Nincs semmilyen előírás a jogszabályban, így a sáros, kátyús is szabályos.

A Bazártömbi parkoló kapcsán már többször felmerült a kérdés, vajon szabályos-e ilyen körülmények közt üzemeltetni egy parkolót. A terület ugyanis évek óta kátyús, tele van óriási gödrökkel, esőzéskor pedig áll ezekben a víz, nem beszélve a sárról, koszról. A parkoltatást – 1800 négyzetméteren – a Régió Park Miskolc Kft. végzi, illetve magánparkoló cégek is vannak a területen.

rendezetlen-bazar-tomb04-st

Miután már többször írtunk az ottani áldatlan állapotokról, most annak próbáltunk utánajárni, van-e valamilyen szabály arra, hogyan kell kinéznie egy parkolónak. Kiderült, nincs erre vonatkozó előírás, így a Bazártömbi parkoló is úgy szabályos, ahogy van. Ezt erősítette meg Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetője is, amikor arról tájékoztatta lapunkat: „A parkoló minőségére vonatkozó kitétel nincs a jogszabályban”.

Az idén

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ez a parkoló mikor volt utoljára felújítva, vagy mondjuk leszórva murvával. „Az elmúlt években a Régió Park Miskolc Kft. csak kisebb karbantartásokat végzett a Bazártömbben” – válaszolta az ügyvezető.

rendezetlen-bazar-tomb10-st

A belváros közepén található parkoló kapcsán a város azt mondta, pályázatra várnak, annak keretében felújítják majd ezt a területet is. Ezek után felmerült a kérdés, ideiglenes megoldásban nem gondolkodnak-e. Úgy tűnik, igen, hiszen Perecsenyi Attila elmondta: „A Bazártömb zúzalékos parkolójában a Régió Park Kft. által használt terület felújítását a cég ez évre tervezte be. A városgazda árajánlata lett a győztes, a kivitelezés hamarosan elkezdődik, a felújítás költsége 2,5 millió forint”.

rendezetlen-bazar-tomb08-st

Azt is megtudtuk: a Bazártömb átmenő forgalmát biztosító aszfaltozott közterületi út és a területen található egyéb parkolók karbantartása nem tartozik a Régió Park Miskolc Kft. hatáskörébe, itt az idén is a Miskolci Városgazda Kft. végzett, végez kátyúzást.

ÉM-NSZR


Régiposta utcai parkolóház Miskolcon – Bent sem jobb az állapot, mint kint

Miskolc – A parkolóház sem vonzó az autósok számára, arra panaszkodnak, hogy hajléktalanok állják el az útjukat.

Már megint a parkolás: „Emberi vizelettől ázik a bejárat”

Miskolc – Újabb panasz egy miskolci parkolóra, ezúttal a Régiposta utcai állapotát kifogásolták.

Hulladékudvar a főutca mögött? Ez így rendben van a város közepén?

Miskolc – Szemétkupac, kátyú, sár – leginkább ez jellemzi a parkolót Miskolc belvárosában.
hirdetés


hirdet�s