Friss hírek

2009.07.14. 13:54

Műszeradomány a nagykanizsai kórháznak

<p>Négymillió forint értékű műszert adományozott a nagykanizsai kórháznak kedden a Gyermekrák Alapítvány. Az úgynevezett BERA hallásvizsgáló készüléket a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztályán használják majd.</p>

Az adomány a legjobbkor érkezett, hiszen az orvosok mindeddig egy tizenegy éves, roppant elavult készülék segítségével próbálták ellátni a betegeket. Időszerű lett volna egy új beszerzése, de a kórház gazdasági helyzete ezt nem tette lehetővé - mondta az ünnepélyes átadáson Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

A BERA készülék a halló és egyensúlyozó ideg működési zavarainak, daganatainak diagnosztizálására szolgál. Előnye, hogy a rákos elváltozások már egészen korai stádiumban felismerhetők a használatával. A készülék a csecsemők, kisgyerekek vagy akár az eszméletlen állapotban lévő betegek hallásproblémáiról is információt tud adni az orvosoknak.

A Gyermekrák Alapítvány a műszerek és orvostechnikai eszközök adományozása mellett jelenleg 718 rákbeteg gyermeket támogat az országban. Egyrészt pénzzel, másrészt gyógyszerekkel, vitaminokkal, táplálék-kiegészítőkkel - mondta Balogh István, az alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!