Hogyan fogsz meghalni? – 3 hely, ami megjósolja a jövőt

Hogyan fogsz meghalni? – 3 hely, ami megjósolja a jövőt
Furcsa árnyak, véres kezű, köpenyes alakok – a következő helyeken járva mind a halál közelségét sejtetik.

Szerte a világon különleges helyek csábítják a turistákat. Van, amelyiket a történelmi események, míg másokat a természet csodás munkája varázsolja elbűvölő helyszínné. Ám mindezek mellett számos olyan is akad, melyhez rejtélyes legendák kapcsolódnak, mivel pedig az embert ősidők óta foglalkoztatja a halál misztikuma, olyanok is, melyek a mendemondák szerint képesek megjósolni, miként fog bekövetkezni az. A következő helyekről is ez a hír járja.

Halált jelző nőalakok: Coupall-folyó, Skócia

Skócia különösebb legendák nélkül is rejtélyes helynek számít felhős, esős éghajlatával és ebből fakadó morózus hangulatával. A tájat elhagyatott várromok, omladozó hidak teszik még misztikusabbá, a nap és a felhők játéka pedig különleges látványt hoz létre. Az ország talán legszebb és legrejtélyesebb tája a vadregényes skót felföld, amit vad hegyek, lápok, gyors folyású folyók és csendesen csörgedező patakok szabdalnak.


Rejtélyes helyek

A helyhez különösebbnél különösebb legendák fűződnek, nem árt tehát óvatosan járnod, és mérlegelned, mielőtt továbbmész. A Coupall-folyó csendes partjai mentén túrázva például – úgy tartják – véres ruhát mosó nőalakot pillanthatsz meg, ami halálod közeledését jelzi. Sőt, a legenda szerint ezek a nők mind gyermekszülésben vesztették el életüket.

Vészjósló árny: Brocken-hegy, Németország

A Brocken-hegy a németországi Hartz-hegység legmagasabb csúcsa különleges növény- és állatvilággal, valamint szokatlan mikroklímával – minden bizonnyal ez is indokolta, hogy természetvédelmi övezetté nyilvánították. A második világháború idején stratégiailag fontos szerepet töltött be a hegy, sőt, egészen a német újraegyesítésig jelentős kémtevékenység zajlott itt német és szovjet oldalról egyaránt.

Nem csak ez ad azonban különleges hangulatot egy itt megtett túrának, hanem a vészjósló Brocken-hegyi kísértet legendája is, melyről a hegymászók úgy tartják, ha valaki megpillantja, a hegyek között leli majd halálát. A kísértet nem más, mint egy ritka légköroptikai jelenség, alakját a túrázó árnyéka adja, a fejrész körül egy szivárványos ívvel.

A napnak háttal állva a hegyvidéki terület alsóbb, mélyebb részein jelenhet meg az elnyúlt árnyékalak – ha meg akarod nézni, kattints ide! Bár a Brocken-hegyi kísértet a világ más pontjain is előfordulhat, itt észlelték először, és a feljegyzések szerint – a hegyvidék sajátos adottságainak köszönhetően – ez az egyik olyan hely, ahol a leggyakrabban előfordult.

Találkozás a halál szellemével: Muckross-tó, Írország

Folyamatosan változó égbolt teszi festőivé Írország legzordabb vidékét, mely az ország délnyugati részein helyezkedik el, ahol a Golf-áramlat és az óceáni éghajlat hatása révén a hegyek, erdők, legelők, mocsaras vidékek és tórendszerek egyik legszebb természeti kompozíciója található meg. Ez a Killarney Nemzeti Park, mely 1932-ben alakult meg az ország első nemzeti parkjaként.

Ha kedveled az extrém sportokat, a vadregényes patakokat keresd, de kerékpárral vagy gyalogszerrel is felfedezheted a rejtett szépségeket. Akármelyik lehetőséget választod is, ha a fák között süvítő szelet egyre erősebbnek érzed, érdemes menedéket keresned, azonban nem csupán az időjárás viszontagságai miatt.

A Muckross-tó elhagyatott részeiről ugyanis az a hír járja, hogy a halál szelleme bolyong a környéken, egy szürke köpenyes, zöld ruhás női alak, akinek, ha valaki meghallja félelmetes kiáltásait, közeli, nem ritkán erőszakos halállal kell szembenéznie.

Szerző: Székely Sarolta

Forrás: Femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.