Hogyan élhetnénk örökké?

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A hosszú élet „szakértői”, azaz a nagy öregek sok mindent említenek, mint a hosszú élet titkát.

Bár a kutatók többnyire az egészséges, aktív életmódban látják a hosszú élet titkát, a száz év felett is friss matuzsálemek időnként igen furcsa szokásaiknak tulajdonítják kivételes életkorukat.
A 122 évet élt, 1997-ben elhunyt Jeanne-Louise Calment 85 esztendősen kezdett vívni, de hosszú életének titkát az olívaolajnak és heti egy kiló csokoládé elfogyasztásának tulajdonította.

Cölibátus és esti whisky

A japán Izumi Sigecsijo arra a kérdésre, hogy mi tartja őt fitten száz év fölött is, a kemény munkát nevezte meg. Életének 120 évéből 98-cat a cukornádültetvényén töltött.
Nagy-Britannia legidősebb lakosa, az idén szeptemberben 112 éves Grace Jones ötvenedik születésnapja óta minden este elfogyaszt egy pohárkával kedvenc skót whiskyjéből.

Az 1896-ban született Swami Sivananda hindu szerzetes szerint a szigorú önmegtartóztatásnak köszönheti, hogy három évszázadban is élhetett.

Versenytánc és szalonna

Persze elképzelhető, hogy ebben inkább a napi több órányi jógagyakorlás és a fűszermentes étrend játszott közre. A 100 éves, pennsylvaniai John Gumbrine a nyolcvanas éveiben versenytáncosi karrierbe kezdett, heti három-négy alkalommal hódítja meg a tánctermet. „Szalonnával minden jobb lesz” – hirdette a felirat Susannah Mushatt Jones konyhájának falán, akinek minden reggele tojásrántottával és négy szelet baconnel indult. A Guinness-rekorder hölgy 116 esztendőt felölelő élete alatt gyógyszert mindössze a magas vérnyomására szedett.

ÉM


A hosszú élet titkáról kérdeztük a bükki füvesembert, Szabó Gyuri bácsit
Bükkszentkereszt, Miskolc - A napokban, április 15-én töltötte be 90. életévét, Szabó György, a bükki füvesember. Gyuri bácsi jó egészségnek örvend és rendkívül friss szellemileg is, ismeretterjesztő előadások sorát és telefonos tanácsadást is tart rendszeresen. A népgyógyászat területén ...