Helyi közélet

2010.10.19. 12:22

Kevesebb tag, kevesebb bizottság, új testület

<p>Alsózsolca, Felsőzsolca - Nyolc-nyolc képviselővel megalakultak a Felső- és Alsózsolcai képviselőtestületek.</p>

Mindkét településen megalakult az új, immár kisebb testület. Alsózsolcán október 15-én, míg Felsőzsolcán 13-án tette le az esküt a megválasztott nyolc-nyolc képviselő, illetve a polgármesterek és az alpolgármesterek.

Felsőzsolcán dr. Tóth Lajos József (független) lett a polgármester, alpolgármesternek pedig Vasvári Lászlót választották meg, aki a Jobbik színeiben jutott a testületbe, mint önkormányzati képviselő. A testület összetétele a következőképpen alakult: a Fidesz-KDNP-nek egy, a Jobbik-nak négy képviselője ül a testületben, ezenkívül pedig három függetlenként induló is bejutott a helyi közgyűlésbe.

Az alakuló ülésen a bizottságokat is megalakították, összesen kettőt: a pénzügyit és a humánpolitikait. Ez utóbbi azokkal az ügyekkel foglalkozik majd, amelyekkel korábban az egészségügyi és szociális bizottság. A bizottságoknak nyolc-nyolc tagjuk lett, illetve mindegyikbe két külsőst is delegáltak.

Három a bizottság

Alsózsolcán Zsíros Sándorné, ugyancsak függetlenként induló jelöltet választották polgármesternek. Alpolgármestere Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) lett, aki országgyűlési képviselő is, valamint önkormányzati képviselőként is tagja az alsózsolcai testületnek. A helyi közgyűlés itt is nyolc tagú: a Fidesz-KDNP kettőt, a Jobbik egyet, az MSZP is egy képviselőt delegálhatott, valamint négyen függetlenként jutottak be.

Alsózsolcán – a korábbi négy helyett – három bizottság alakult. Az ügyrendi, amelyben hárman, a pénzügyi, amelyben öten és a humánpolitikai-jóléti, amelyben heten vannak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában