Hogy ne égjen le az ember

Kereken negyven gólt kapott (23–40) a Nyíregyházi KSE NB I-es kézilabdacsapata a Veszprémtől, mindazonáltal kerekperec kijelenthető: ha nincs Lencsés József, még nagyobb lehetett volna a baj a bajnokkal szemben.

A nyírségi egylet elnyűhetetlen cerberusa főként az első félidőben jó néhány alkalommal kibabrált a bakonyi bombázókkal. Ez, persze kevés volt az üdvösséghez, a veretlen vendégek tükörsimán nyertek a bujtosi csarnokban.
Nehéz azzal a tudattal készülni egy ilyen meccsre, hogy akkor is biztos a vereség, ha a legjobb formát hozza mindenki a csapatban – elmélkedett Lencsés József. – Fel kell dolgozni ezt a tényt, másrészt viszont muszáj harcolni, küzdeni, hogy hazai pályán ne égjen le az ember.

Azt gondolom, megtettük a magunkét, reálisan nézve, ennyi a különbség: azért nem véletlen, hogy a Veszprémet hosszú évek a legkiválóbbak között emlegetik Európában, ami gyakorlatilag az egész világot jelenti ebben a sportágban. Játékosai képzetebbek, erősebbek a magyar mezőny többi tagjánál, ezzel nyilván nem mondtam semmi újat, olyan lövéseket is elengednek, amelyekkel mások aligha próbálkoznának.

Én nem érzem úgy, hogy különleges teljesítményt nyújtottam volna, hárítottam, amikor lehetett, ez ennyire volt elég.

– Koncz Tibor –