Friss hírek

2008.10.23. 09:47

OKTÓBER 23 - Felvonták az állami lobogót - megzavarták az ünnepséget a Kossuth téren

<p>Elkezdődtek az október 23-i állami ünnepségek. Csütörtök reggel a Kossuth téren felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját. A ceremónián részt vett Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnök-helyettese.</p>

Az ünnepséget - ahogy az elmúlt két évben - most is tüntetők zavarták meg: a ceremónia megkezdésekor többen fütyülni és kiabálni kezdtek a Néprajzi Múzeumnál felállított kordonnál. Azonnal féltucat rendőr érkezett hozzájuk és először igazoltatták őket, majd miután az egyik egyenruhás sapkáját leverték, néhány embert el is kísértek - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A zászlófelvonás után a közjogi méltóságok csendes megemlékezésen vesznek részt Nagy Imre szobránál, a Vértanúk terén; 11 órától pedig koszorúzási ünnepség lesz az Ötvenhatosok terén.

A zászlófelvonás és a koszorúzás idejére a rendőrség a Kossuth teret és környékét kordonokkal zárta le, a területre gyalog sem lehet bemenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!