Hófúvás miatt riaszt a meteorológia megyénk több járásában

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Elsőfokú riasztást adtak ki az ország keleti részére, megyénkben figyelmeztetés is érvényben van az ónos eső miatt.

Egyes fokú, citromsárga riasztást adott az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt csütörtök éjfélig, amely megyénkben érinti a cigándi, mezőcsáti, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tiszaújvárosi és a tokaji járás egy részét. A riasztás szerint gyenge hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A riasztás mellett szintén egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadott a szolgálat egész megyénkre, ónos eső lehetséges előfordulása miatt.

Az időjárási előrejelzés szerint csütörtök hajnaltól délkelet felől már nagyobb területen számíthatunk újabb csapadékra: kezdetben délkeleten fagyott eső, néhol esetleg ónos eső, a keleti határ mentén akár havas eső is lehet, míg másutt hó valószínű. Késő délutántól mindenütt havazásra vált a halmazállapot. Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Komárom-Kaposvár vonalig juthat el, ettől keletre általában lepel – 5, az Alföldön helyenként 5-7 cm közé becsülhető a friss hóréteg vastagsága.

Eleinte az Északi-középhegység keleti részén, majd napközben az Alföld keleti felében a megerősödő északkeleti szél helyenként hófúvást okozhat.

ÉM


Budapest - Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méternél magasabban fekvő települések közül Hárskúton 17, Bakonybél-Somhegypusztán 14 centiméteres...

Illusztráció
Miskolc - Megyénkben sónedves, havas utakra kell számítani az autóba ülőknek. A hajnali órákra a havazás az ország jelentős részére kiterjedt, kivétel az Észak-magyarországi régió és Győr-Moson-Sopron megye ahol borult, felhős de csapadékmentes az idő. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, ...