Hóesés fogadta a DKSK-t

Hóesés fogadta a DKSK-t
Magyar idő szerint csütörtökön 15 órától a Nedezda Orenburg vendégeként lép pályára a DKSK Miskolc együttese a női kosárlabda Európa Kupa D-csoportjának 2. fordulójában.

Az idei szezonban még veretlen DKSK Miskolc kosárlabdacsapatára igazi nagy falat vár.

Hosszú volt az út az Ural folyó partjáig: itthonról, Miskolcról kedden délelőtt indult el a diósgyőri csapat és ottani idő szerint dél is elmúlt, amikor szerdán megérkezett a DKSK 10 játékosa, a 2 edzője, 1 gyúrója és 1 ügyvezetője alkotta csapat. A repülőúttal eltöltött éjszakáról Tapodi Péter, a diósgyőriek vezetőedzője ennyit mondott: szörnyű volt.

7 óra alatt

– A repülőút még hagyján, amikor kiszálltunk a gépből és Szamarában hóesés fogadott minket – mondta Tapodi Péter. – A java még csak ezután következett: 450 kilométert tettünk meg busszal 7 óra alatt, aminek az az oka, hogy olyan nyomvonalon jöttünk, amit nem neveznék útnak. Itt Orenburgban csak hideg van, a hó nem esik, és a útközben minket meg-megtaláló spontán szélvihar sem jellemző a városban, és ha minden ilyen szépen, fokozatosan javul, akkor még az is lehet, hogy a meccs időpontjában ideális állapotba kerülünk. Ehhez már csak az étkezésen kellene javítaniuk vendéglátóinknak, akik szép szállodában helyeztek el minket és nagyon kedvesek és készségesek.

Hatot

A DKSK Miskolc játékosainak nem kellett altatódalt énekelni az érkezés utáni étkezést követően “elrendelt” csendes pihenő kezdetén. A pár órás pihi után videózás és edzés következett.

– A továbbjutás szempontjából nem kulcsmérkőzés a mostani, de mégis hatalmas tétje van számomra – latolgatott a DKSK szakvezetője. – Ugyanis a következő kiemeléses körben szeretnénk az élről nekivágni a folytatásnak, és ehhez mind hat meccset meg kellene nyerni a csoportmérkőzések során. Megpróbálunk győzni, bár nagyon erős csapat a mostani ellenfelünk. Tiszteletet parancsoló az Orenburg teljesítménye, nagyon össze kell kapnunk magunkat, hogy minden külső körülmény ellenére is nyerni tudjunk.

A diósgyőri játékosok egészségi állapotáról annyit mondott Tapodi Péter, hogy az utazást leszámítva, – ami az izületeknek és az izmoknak nem tett jót – más probléma nincsen.

BCs