Hodosi – Holló: A bátorság a győzelem előfutára

Hodosi – Holló: A bátorság a győzelem előfutára
Sok kedvenc csapatom közül, most a Hodosi Gábor – Holló Barnabás kettőssel készült interjú, elég lazára sikeredett. A srácok időhiányban szenvednek általában, ezért már csak a Miskolc Rally felé vezető úton lehetett utolérni őket. De amilyen későn, olyan szellemesen szócsatáztak.

Vannak olyan helyzetek, amikor próbálom kicsit komolyabbra fordítani a szót (ritka), de általában akkor meg a fiúk veszik mókásra a válaszokat. De lássuk, mégis miről is beszélek én, és miről Barna és Gabó.

Eltűntetek, mint szürke szamár a ködben, már elképzelni nem tudtam mi lehet veletek. Kész a Zsiguli, és már pályát jártok?

– Reggel a vizelet, széklet rendben volt, Gabó nem álmodott semmit… nem tudom, mit szeretnél még tudni, mert ezek a legfontosabbak. 😀 – poénkodtak a srácok, akik a versenyre tartottak éppen, és eszükbe jutott, hogy hopp a sajtóanyag.

Milyen jó kedvetek van. Minek köszönhető ez a feldobottság?

– Ugyan már, miért ne lenne jó. Örültünk, mint majom a farkának tegnap este, hogy akkor mégis elkészült az autó, és versenyezhetünk. Igaz, hogy olyan 48-72 órát bírnék aludni szerintem már egyfolytában, ha lenne rá idő, de minden király. Ennek szól a nagy öröm. Tudhatnád, hogy mindig utolsó percesek vagyunk, ez soha nem volt kérdés. De ott van a mi készséges „Hús” barátunk, aki évek óta menti, ami menthető. Köszi, Hús! Köszi, srácok! 😀

A Miskolc Rallytól kezdve Historicban versenyeztek. Miért?

– A kategóriánk mindig olyan nyeszlett volt, nincs mit szépíteni rajta. Döntöttünk, és inkább megyünk itt, mert legalább 11 ellenfél lesz, és szükségünk van a meccselésre. Bármi lehet a versenyen, mindenre fel vagyunk készülve. Gabó biztos, hogy az abszolútra fog menni. Azt mondta, hogy visszább fog venni a lovakból, most, hogy Historicban megyünk, de nem lesz változás, én tudom. Szerintem kezdünk egy óvatossal, aztán meg felvesszük az ütemet, és ugyanúgy megyünk, mint eddig.

Mi a motiváció ennyi év ralizás után, ami felpörget még titeket?

– Az évek során megtanultunk nagyon sok mindent a helyén kezelni. Eljutottunk arra a pontra, hogy tényleg motiváljuk egymást a versenyek alatt. Régebben Gabó is, meg én is, ha idegeskedetünk valamin, akkor ott földindulás volt. Most meg nyugodtság van, összhang, minden, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Lehet, hogy a higgadtság a korral jön… mégiscsak beléptünk már a 20-ba. 😀

Mi az, amire legjobban vágytok egy verseny alkalmával? Mondjuk Miskolc Rally?

– Most őszintén??? Hogy egyszer eljussunk arra a szintre, hogy egy verseny előtt a családdal barlangfürdőzhessünk, héderezhessünk egy-két napot, majd elmennénk pályát járni, lenyomnánk a versenyt, és mennénk haza happybe. De hát valamikor dolgozni is kell ugye. Ezen kívül a célba érésre, és a problémamentes, jó feelingű versenyzésre vágyunk.

Miskolc Rally…de zempléni gyorsok. Mennyire vagytok képben?

– Ha valaki megmondaná, hogy melyek azok a szakaszok… jó lenne. Talán egy meg van belőle, de jelenleg azt sem tudom, hol vagyunk. – nevetett ismét Barna. Mentünk már szerintem mindketten rajtuk, de jelenleg karcsú az infó a fejünkben. Volt már ilyen, nem egyszer, meg még hányszor lesz. Ismerős a környék? Igen! Akkor nagy baj nem lehet. Biztos be fog ugrani…de most, hogy melyik hol kezdődik, hol végződik. Jó kérdés. Hülyéskedünk persze, de a kezdetre megkomolyodunk, annyira, amennyire szükséges. Szeretnénk most is élvezni a versenyt, ne legyen semmi nyűgünk, és akkor mi elégedettek leszünk.

 

Reklámpartnereink:

Expert Training Kft.; Nord Frank Kft.; AutoCarma Kft.; Prime Energie Kft.; Metál Inox Kft.; Tipp Plusz Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Schönherz Iskolaszövetkezet; Terrex Kft.; Elektron-Co Kft.; Degorex Kft.; MAN Szerviz; Imre Gábor Kft., Mester-Építő Kft.; B-Safety Bt.; Hesztia Debrecen Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft.; Albert Tűzvédelmi Csoport Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

Címkék: ,