Hódít a DIOO, azaz „Digitális OkosJáték Óvodásoknak”

Hódít a DIOO, azaz „Digitális OkosJáték Óvodásoknak”
© Fotó: youtube.com
Hejőbába – Készségfejlesztés a legkorszerűbb technológiával.

Mézeskalácsház, tündérkert, mesekuckó. Összefoglalva valóságos tündérmesévé elevenedett a Hejőbábai Mesevár Óvoda, ahol gondosan megtervezett, előkészített és összeállított eseményre készültek a helyiek, a nemrégiben megrendezett DIOO bemutatójára.

Az egész óvoda, az épület, a miliő, csaknem minden olyan hatást keltett, mintha Walt Disney saját körzőjével és szögmérőjével tervezte volna meg. Tényleg, akár a mesében!

Teszt után bemutató

2016. május 31-én vehették birtokukba 1 hónapi tesztidőszak után a Hejőbábai Mesevár Óvoda gyermekei ezt a fantasztikus eszközt. Ünnepélyes keretek között a játék megálmodója és egyben szoftverfejlesztője, Konkolyi Sándor úr, valamint menedzsere, Both Ildikó szerkesztő, producer asszony részvételével bemutatásra került a játék a környék polgármesterei, óvodavezetői, szakmai vezetői és érdeklődő pedagógusai számára.

A rendezvény zárása után a Budapestről érkező DIOO vezetősége az eseményről a következő hírlevelet juttatta el az ország minden óvodája és önkormányzata részére: „Az intézmény jó hírét, a rólunk alkotott pozitív véleményt az ország minden pontján olvashatták a mellékelt hírlevélben, melyet – büszkeségünket nem titkolva – ezennel közzéteszünk.”

„Hejőbábán jól ismerik a DIOO képességfejlesztő eszközt, a fejlesztők közelmúltbeli látogatása nem az első volt. Ennek azonban, az OkosJáték nyújtotta csodálatos innováció és nyitott gondolkodásmódra való fogékonyság mellett, más oka is van. Olyan óvodapedagógusok és helyi vezetők alkotják ugyanis a hejőbábai közösséget, akikhez csak »haza« lehet érkezni. A hejőbábai DIOO tesztidőszaka finiséhez érkezett, és a helyiek gondolkodás nélkül úgy döntöttek, hogy ez az eszköz örökkön örökké verjen gyökeret a községben. Álljanak csak sorba akár a kisgyermekek, versenyezzenek csak a hozzáférésért a játékos tesztekhez. Az élet persze a DIOO vonatkozásában Hejőbábán nem áll meg, nem elég ugyanis az egy eszköz középső és nagycsoportos óvodások részére. Az »Óperenciás tengeren túli településnek« hosszú távú és széles körű tervei vannak a DIOO-val.”

– ÉM-SZB –