HM: rakéta-alkatrészek tűntek el a táborfalvai lőtérről

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) – Nem irányítható rakéták harci fejei tűntek el a táborfalvai lőtér területéről; a rendőrség az ügyben ismeretlen tettes ellen robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-vel.

A HM közleménye szerint a szeptember 13-i helikopteres éleslövészet után észlelték, hogy a Magyar Honvédség lőterén – a sorompókkal és figyelmeztető táblákkal övezett területről – hátra maradt levegő-föld rakéták harci fejeit eltulajdonították. A terület mentesítésével megbízott tűzszerészek öt – fel nem robbantott – “harci fejet” nem találtak a területen – fűzték hozzá.

A minisztérium a közleményben figyelmeztet arra, hogy az ellopott tárgyak közvetlen veszélyt jelentenek; a harci fejek 8 centiméter átmérőjű, 25 centiméter hosszúságú csövek, a két végén lévő furatban narancssárga anyag látható – írták.

A HM közlése szerint az eltűnt rakéta-alkatrészeket nem szabad megmozdítani. Aki a tárgyakról információval rendelkezik, az “haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 107-es, illetve 112-es ingyenesen hívható számokon – kérte a minisztérium a közleményben.

– MTI –