Hivatalosan is megnyitotta kapuit a budaörsi uszoda

Hivatalosan is megnyitotta kapuit pénteken a budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok. Korábban több olyan állítás is megjelent a beruházással kapcsolatban, amelyek miatt rendőrségi és ügyészségi vizsgálatok indultak. Ezek időközben jogerősen lezárultak és egyértelművé vált: semmilyen bűncselekmény gyanúja nem merült fel a kivitelezés közben – áll a budaörsi önkormányzat péntek esti közleményében.

Hivatalosan is megnyitották pénteken a budaörsi városi uszodát. A száz százalékban önkormányzati beruházásban elkészült létesítmény összköltsége több mint 3 milliárd 800 millió forint volt.

Az uszodarészen egy 2,2 méter mély versenymedence és egy 0,8 méter mély tanmedence várja a sportolni vágyókat, míg a strandon egy feszített víztükrű medence, illetve egy élménymedence is található. Emellett a sportcsarnokban van egy 1000 négyzetméternél is nagyobb küzdőtér, itt több hazai és nemzetközi bajnokságot is rendeznek majd. Az uszoda-sportcsarnok egyébként már május közepe óta működik, a hozzá tartozó strandot pedig augusztus 19-e óta használhatja a nagyközönség. Ekkor kezdődött meg ugyanis a kültéri rész próbaüzeme, amely a strandszezon végéig, szeptember 17-éig tart.

A létesítmény átadása az eredeti tervekhez képest két évet csúszott, mivel az eredeti kivitelező a gazdasági válság következtében csődbe ment. Az önkormányzat végül tavaly áprilisban bontott szerződést a kivitelezővel.

A budaörsi önkormányzat péntek esti közleménye szerint számos olyan állítás is megjelent korábban a beruházással kapcsolatban, amelyek kapcsán rendőrségi és ügyészségi vizsgálatok indultak. Ezek időközben jogerősen lezárultak és egyértelművé vált: semmifajta bűncselekmény gyanúja nem merült fel a kivitelezés során – olvasható a közleményben.