Friss hírek

2009.10.01. 18:04

München magyarul a Magyar Nemzeti Galériában

<p>München magyarul címmel nyílt kiállítás a budapesti Magyar Nemzeti Galériában csütörtökön. A tárlaton 350 festmény és grafika mellett csaknem 30 szobrot nézhetnek meg az érdeklõdõk.</p>

A Magyar Nemzeti Galéria idõszaki kiállításán a müncheni akadémia a magyar festészetre tett hatását (1850 és 1914 között) ismerhetik meg a látogatók. A XIX. század második felétõl a magyar mûvészet számos jelentõs mestere utazott a bajor fõvárosba többek közt Székely Bertalan, Benczúr Gyula, Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály, Hollósy Simon és Csontváry Kosztka Tivadar.

A kiállításon 350 festmény és grafika mellett csaknem 30 szobrot, továbbá leveleket, fotókat, karikatúrákat, valamint Somogyi Miklós 1912-es, a müncheni magyar mûvészekrõl összeállított kéziratát tekinthetik meg az érdeklõdõk. A tárlatra francia, német, lengyel, belga, osztrák és szlovák múzeumokból érkeztek mûalkotások.

A München magyarul címû kiállítást október 1-tõl 2010. január 10-ig nézhetik meg az érdeklõdõk a Magyar Nemzeti Galériában Budapesten.

További információ a tárlatról a www.mng.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!