Friss hírek

2009.04.30. 12:18

Közcélú munkások a győri kórházban

<p>Huszonkét közcélú foglalkoztatott kezdi meg a munkát pénteken a győri kórházban. Ők mind álláskeresők és bérüket öt hónapig a munkaügyi központ biztosítja. A programra háromszoros volt a túljelentkezés.</p>

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház éves kiadásainak csaknem felét (48%-a) a bérek teszik ki, ez évente 6,6 milliárd forintot jelent. Az intézmény ezért minden olyan lehetőséget megragad, amellyel spórolni tud a bérköltségeken. 2009. január elsejétől törvény teszi lehetővé az un. közcélú foglalkoztatást állami és helyi önkormányzatok kötelező feladatainak elvégzésére. Ilyen program indul el a győri kórházban is. Május 1-től 22 álláskereső kezdi meg a munkát kertész, hulladékkezelő, irodai- és adminisztratív munkakörökben. A 22 helyre háromszoros volt a túljelentkezés.

A kórház öt hónapig foglalkoztatja a közcélú munkásokat, akik ez idő alatt a Munkaügyi Központtól rendelkezésre állási támogatást kapnak. A törvény szerint a kórháznak nincs tovább foglalkoztatási kötelezettsége, de mint azt Varga Gábor igazgató főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, a közcélú foglalkoztatottak akár alkalmazottá is válhatnak, amennyiben státusz szabadul fel a kórházban. Ilyen esetben azt az álláskeresőt, aki már bizonyított náluk valamely munkaterületen, szívesen fel is veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!