Nagyvilág

2010.07.29. 13:46

Köszönteni mentek születésnapján a 111 éves férfit, a múmiáját találták meg

<p>Egy három évtizede meghalt férfi csontvázzá mumifikálódott testét találta meg a japán főváros rendőrsége, miután a helyi elöljárók fel akarták köszönteni otthonában a 111-ik születésnapján - közölte csütörtökön a japán média.</p>

Az NHL televízió tudósítása szerint az "ünnepelt", Kato Szogen múmiáját felöltözve találták meg az ágyában fekve.

Amint felfedezték a csontvázat, a főváros hivatalosságainak arcára fagyott a mosoly és a rendőrséget hívták, így lett az alaposan előkészített ünnepből házkutatás. A japán média szerint az aggastyán 53 éves unokája azt közölte az ünnepre érkezőkkel, hogy a nagyapja nem akar senkit látni, és már ez gyanút keltett.

Végül azonban bejutottak az idős férfi otthonába, és megtalálták a maradványait. A rendőrség kiderítette, hogy Kato Szogen néhai feleségének magánnyugdíjpénztárja régóta nem tudja felvenni a kapcsolatot az idős férfival.

A család rokonai azt mondták a rendőrségen, Kato Szogen "30 éve bezárkózott otthonába, és úgy élt, mintha Buddha lenne." Felsége hat évvel ezelőtt hunyt el, és a család azóta vette fel a férfi bankszámláján keresztül az özvegyi nyugdíjat, ami a hat év során 110 ezer dollárnak megfelelő jen volt. Most aztán vissza kell fizetniük az összeg jelentős részét.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!