Friss hírek

2009.12.21. 13:23

Egyre több hajléktalan fagy halálra Lengyelországban

<p>Egyre többen fagynak halálra Lengyelországban, ahol helyenként mínusz 20 fok alá esett a hõmérséklet. A lengyel rendõrség szóvivõje hétfõn azt mondta, hogy eddig 42 emberrõl tudnak, akik fagyhalált haltak, de valószínûleg jóval többen lehetnek az áldozatok.</p>

"Hatan pénteken, 15-en szombaton, 21-en vasárnap haltak meg" - közölte az AFP kérdésére Grazyna Puchalska, aki szerint fõleg a szabadban rekedt hajléktalanok között szedi áldozatai a hideg. Mint mondta, a hajléktalan áldozatok többsége 35 és 50 év közötti férfi, akik ittak és a fagyban elaludtak.

December eleje óta 70 fagyhalálról értesültek a lengyel hatóságok, amelyek felhívást tette közzé. Mindenkit arra kérték, hogy azonnal szóljon a legközelebbi rendõrnek, ha szabadban fekvõ hajléktalant vagy részeget látnak. A rendõrök és a szociális munkások együtt keresik fel azokat a helyeket, ahol vélhetõen hajléktalanok húzzák meg magukat, és megpróbálják rábeszélni õket, hogy menjenek védett, fûtött szállásokra. A rendõrség szóvivõje szerint sokan visszautasítják a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!