Hivatalos cáfolatot vár a BKV-tól a szakszervezet

Hivatalos cáfolatot vár a Városi Tömegközelekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) a BKV -tól, arra a múlt hét végi hírre, amely szerint még idén 1500- 2000 dolgozójától válik meg a közlekedési társaság – mondta Nemes Gábor, a szakszervezet alelnöke egy keddi sajtótájékozatón. Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója cáfolta az 1500-2000 fős leépítéséről szóló híreket, azt mondta, június végéig derül ki, hogy a társaságnál tervezett szervezeti átalakítás milyen leépítéseket von maga után.

A szakszervezet alelnöke nem nevezte megnyugtatónak a kommunikációs igazgató cáfolatát, amelyet egyébként a BKV vezérigazgatójától várnának. Nemes Gábor a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ők azt szeretnék, ha a BKV vezetése a korábbi ígéreteknek megfelelően partnernek tekintené a szakszervezetet, azt ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy a közlekedési társaság dolgozói a médiából értesüljenek az esetleges leépítési tervekről. Nemes Gábor szerint, ha igaznak bizonyul a tömeges létszámleépítésről szóló hír, minden alkotmányos eszközzel fel fog lépni a szakszervezet, azaz akár sztrájkra is kész.

Nemes Gábor arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy a szakszervezet adott esetben milyen arányú létszámleépítést tudna elfogadni, mert nem ismerik a közlekedési társaság elképzeléseit, mindenesetre most úgy látják, inkább létszámbővítésre lenne szükség.