Sport

2015.07.28. 10:05

A 1996-osokra épül a DVTK tarcsi

Miskolc - A Diósgyőri VTK két év kihagyás után szerepeltet ismét tartalék­együttest az NB III-ban.

Miskolc - A Diósgyőri VTK két év kihagyás után szerepeltet ismét tartalék­együttest az NB III-ban.Két edzőmeccsen már túl van az NB III hétvégi rajtjára újjászülető Diósgyőri VTK tartalékcsapata, és egyelőre még gólt sem kaptak a piros-fehér fiatalok megyei I. osztályú ellenfeleiktől. Ennek a csapatnak a DVTK új utánpótlás szakmai igazgatója, Sütő Szilárd lesz az edzője. A versenykiírás szerint ebben a gárdában csak három U23-asnál idősebb játékos szerepeltethető, vagyis jellemezően az 1991. január 1-je után születettek játszanak majd itt (a „túlkorosak” lehetnek az NB I-es együttes magyar és külföldi játékosai egyaránt).

Az elsőből eddig tízen

A már említett edzőmeccseken a papíron az első csapat keretéhez tartozó játékosok is részt vettek, Egyed, Eperjesi, Csicsvári, Balogh A., Timkó, Halmai, Oláh B., Icsó, Boros G. és Nemes. Ez összesen 10 játékos, és az első csapat keretében további négy olyan labdarúgó van, akik életkorukat tekintve megfelelnek az U23-as korosztálynak, Bősz Levente kapus, a 101. élvonalbeli meccsénél tartó Bacsa Patrik, valamint két új igazolás, Kitl Miklós, aki az évad első két felnőtt NB I-es bajnokiján pályára lépett, továbbá Tamás Márk, aki egyelőre fizikailag próbálja utolérni magát.

– Végleges keretet nehéz lenne mondani, hiszen az NB III-as csapat létszáma, összetétele az egész évadban folyamatosan változó lesz, nagyrészt attól függ, hogy kit adnak le az első csapattól, hogy éppen kinek van szüksége játéklehetőségre – mondta Sütő Szilárd. – Bár legutóbb a DVTK-nál a tartalékgárda szerepeltetése más elgondolás alapján történt, de az első csapat szakvezetője, Bekő Balázs és magam is azt gondolom, és ezt külföldi példák is bizonyítják, hogy szükség van az utánpótlásból kikerülő játékosok és a felnőtt csapat közötti átmenetre, amelyet egy NB III-as gárda jól biztosíthat. Ma 11 játékossal és 1 kapussal edzettünk, és tudom, hogy sok edző fél az ilyen helyzettől, mert kiszolgáltatottnak érzi magát, mondván, hogy nehéz így dolgozni, de én nem tartok ettől. Viszont a létszám lehetne magasabb is, 16+2 fős, de mivel ez még csak az első évünk, idővel biztos, hogy közelíteni fogunk ehhez.

Kitűzött és saját cél

Sütő Szilárddal arról is szót ejtettünk, hogy mivel az első csapat kerettagjai számára ebben az évadban – a Ligakupa megszűnése miatt – csökkennek a tétmeccseken való pályára lépések lehetőségei, így a fiataloknak elsősorban az NB III-as szereplés lesz a fő bizonyítási terep.

– A célkitűzés az NB III-as tagság megőrzése, de a játékosokkal egyetértésben, az öltözőben ettől magasabbra tettük a lécet – mondta Sütő Szilárd, aki arra a kérdésre, hogy hová, ezt felelte: – Olyan játékosoknak, akik az NB I-be szeretnének jutni, többet kell annál mutatniuk, minthogy a megyei I. osztályba való kiesés elkerüléséért játszanak. Tudják jól, hogy a meccseken, edzéseken mutatott teljesítményükkel kapcsolatban folyamatos információcsere zajlik majd Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője és köztem. És természetesen arról is, hogy egy adott forduló előtt kinek kell biztosítani játéklehetőséget a tartalékegyüttesben. A mi keretünk, csapatunk elsősorban az 1996-os születésű korosztályra épül, de természetesen nemcsak rájuk, hanem minden olyan játékosra, akinek az NB III-as pályára lépése a fejlődését, illetve azt szolgálhatja, hogy élvonalbeli játékos lehessen.


Legutóbb

A piros-fehérek legutóbb a 2012/13-as évadban szerepeltettek az NB III-ban tartalékcsapatot, amikor még kötelező volt, de az nem sikerült valami fényesre, mert az akkori szakmai igazgató, Szentes Lázár nem látott ebben potenciált. Így az akkori, 14 csapatos bajnokságban folyton vereségeket könyvelhettek el a fiatalok, csak az utolsó fordulóban sikerült bajnokit nyerniük, és 1 győzelemmel, 1 döntetlennel, 24 vereséggel az utolsó, azaz a 14. helyen zártak az NB III Tisza csoportjában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!