Helyi közélet

2010.04.30. 17:11

Hosszútávú hőenergia szerződés

<p>Miskolc - Pénteken hosszútávú, 2030 végéig szóló szerződést írtak alá a PannErgy Polifin Zrt. kilencven százalékos tulajdonában álló Miskolci Geotermia Zrt. és a Miskolci Hőszolgáltató Kft. képviselői.</p>

A szerződés értelmében a szállított távhőtermelő hőenergiát a Mihő Kft a saját hálózatába táplálja. A mintegy 2,6-2,8 milliárd forint értékű beruházás három forrásból, KEOP , banki és saját finanszírozásból valósul meg – mondta el Bokorovics Balács, a PannErgy igazgatótanácsának elnöke. Az aláírásnál jelen volt Káli Sándor, Miskolc polgármestere, aki kifejtette: a város törekszik arra, hogy bevonja az alternatív energiák felhasználását a hőellátásba – így a biomassza és napenergia felhasználást – a környezettudatos és hosszú távon versenyképes távhőszolgáltatás biztosítása érdekében. A szerződés alapján, a sikeres projekt után a Mihő Kft. a jelenleginél mintegy 9-15 százalékkal alacsonyabb áron jut hőenergiához. A tájékoztató során bemutatták a Mályiban lévő fúrás helyszínét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában