Hit és határozott foci kell

Akt.:
Hit és határozott foci kell
Hit és határozott foci kell
Tiszaújváros – Szerdán 12.30-tól FC Tiszaújváros – PMFC-Matias Magyar Kupa összecsapás a sportcentrumban.

Ha azt nézzük, hogy az újvárosiaknál szinte mindenki dolgozik – kivéve a tanulók – és senki sem a labdarúgásból él, ellenben az NB I-es vendégegyüttessel, akkor sok mindent elmondtunk az esélyekről. Igaz, az előző fordulóban, a Balmazújvárossal vívott csata előtt sem Gacsaléknak állt a zászló, aztán jól meglepték az NB II-es hajdúságiakat…

– Ha már kimentünk a pályára, úgy gondoltuk, megpróbáljuk megszorítani a Balmazt… – fogalmazott Koleszár György, a Tisza-partiak edzője. – A csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott, tudása száz százalékát, felszínre hoztuk valamennyi erényünket, így jöhetett a nem biztos hogy várt győzelem.

Megfelelő komolyságot

Egy jó MK-szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak az edzőnek is, és ha ehhez hozzátesszük, hogy Koleszár György nem először jár „ilyen messze” a kupában aktuális csapatával (elég csak a 2008/2009-es menetelésre gondolni a Kazincbarcikával, amikor a sárga-kékeket a Győri ETO FC ütötte el a legjobb négy közé kerülésért zajló párharcban, előtte pedig kiejtették a Vasast és a Lombard Pápát), akkor…

– Nincs ilyen, hogy valaki rutinosnak vagy nem rutinosnak mondhatja magát a Magyar Kupát tekintve, talán annyi a titok, már ha ez titok, hogy én bárhol dolgoztam, dolgozom, a megfelelő komolyságot várom el a játékosaimtól, függetlenül attól, hogy az milyen mérkőzés – adta meg a választ a tiszaújvárosiak mestere. – Ha már az élet ilyen lehetőséget adott, hogy NB I-es csapattal játszhatunk, akkor hozzuk ki a lehető legtöbbet ebből az összecsapásból.
Az ember azért eljátszik azzal a gondolattal a kezdés előtt, hogy mekkora siker lenne a győzelem egy magasan jegyzett ellenféllel szemben…

– Kétségtelen, hogy felfigyelnének rá, de azért nem árt, ha látjuk: a Pécsnek az egyetlen lehetősége a nemzetközi porondra való kilépésre az, ha a Magyar Kupában jó eredményt ér el – mondta Koleszár György. – Egy percig sem kételkedem abban, hogy a baranyaiak komolyan fogják venni ezt a csatát, már csak azért is, mert ismerem Supka Attilát, akivel tíz éve együtt végeztük az A-licenszet. Intelligens, felkészült kollégának tartom, aki nagyon fog arra figyelni, hogy játékosai ne becsüljenek le bennünket, az elejétől kezdve koncentráljanak.

Gyorsabb a játék

A Dél-borsodi tréner arra is vállalkozott, hogy kicsit boncolgassa a pécsiek erényeit – amiből nem kevés van.

– A Supka Attila által leigazolt keret roppant erős, bár még eredményben nem igazán hozták azt, ami ez alapján elvárható – folytatta Koleszár György. – Egységes a csapatuk, kellően harcosak, határozottak a játékosok. Az NB I és az NB III között több különbség is van, de leginkább az, hogy gondolkodásban, cselekvésben gyorsabb a játék. Az én dolgozom az, hogy sikerüljön elhitetni a futballistáimmal: amit tudnak, azt határozottan csinálják.

Amennyiben a találkozó nem dől el a kilencven perc alatt, akkor 2×15 perces hosszabbítás következik, ha ezalatt sem, akkor büntetők következnek. A meccs megtekintése díjtalan.

ÉM-MI