"Hirtelen magasságváltozás" okozta az ausztrál gép balesetét – 40 sérült

Összesen 40 utas és légikísérő sérült meg a Qantas ausztrál légitársaság egyik gépének “légi balesetében” kedden. A Szingapúrból Perth-be tartó járat kényszerleszállást hajtott végre a nyugat-ausztráliai Exmouth repülőterén.

A helyi rendőrség szóvivője mindössze annyit közölt, hogy az Airbus 330-300-as “az utazómagasságban hirtelen magasságot változtatott, aminek következtében az utasok és a személyzet közül körülbelül negyvenen megsérültek, néhány utas töréses sérülést szenvedett”. A repülő ezután vészjelzést adott le, majd sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Perth-től körülbelül 1100 kilométerre északkeletre fekvő reptéren.

A balesetről vagy a sérülések súlyosságáról egyelőre többet nem tudni. Azt sem közölték, hogy a “hirtelen magasságváltoztatás” zuhanást vagy éppenséggel hirtelen emelkedést jelent-e.

A Qantasnak, amely sokáig a világ legbiztonságosabb légitársaságának számított, három hónapon belül ez már a harmadik “repülés közben bekövetkezett balesete”, amelyek közül egyik sem követelt halálos áldozatot és a légitársaság szerint egyiknek oka sem hasonlít a másikhoz.