Van élet a falafelen túl is

Van élet a falafelen túl is

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csicseriborsónak rengeteg pozitív élettani hatása van, ráadásul sokféleképpen elkészíthető, így érdemes felvenni a gyakran fogyasztott ételek listájára – olvasható az izeselet.hu-n.
Szakácskönyv: viszik, mint a cukrot

Szakácskönyv: viszik, mint a cukrot

Nyíregyháza - Soha nem látott választék várja a sütni, főzni kedvelőket.
Fotók: A legfinomabb pálinkák és pogácsák versenye Józsán

Fotók: A legfinomabb pálinkák és pogácsák versenye Józsán

Debrecen-Józsa - A 11. Józsai Pálinka- és Pogácsaversenyt rendezték meg szombaton, a Józsai Közösségi Házban.
Tippek, amelyek téged is profi szakáccsá tesznek

Tippek, amelyek téged is profi szakáccsá tesznek

Biztosan jártál már úgy, hogy elképzeltél egy ételt, majd véletlenül sem úgy nézett ki a végeredmény, mint ahogy az a lelki szemeid előtt megjelent. Éppen ezért a Bright Side összeállított egy listát tapasztalt szakácsok trükkjeiből, amellyel sokkal egyszerűbb lesz a főzés, ráadásul drága eszközökre sem lesz szükséged.
AM: a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére

AM: a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére

Budapest - A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, a XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje

Budapest - Újpesten, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. mintegy 75 millió forintos saját beruházásával megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kisipari technológiával, kizárólag gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.
Ha túl sok a főtt tészta, le is fagyaszthatjuk

Ha túl sok a főtt tészta, le is fagyaszthatjuk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi a teendő, ha nem jól mértük fel a mennyiséget és túl sok főtt tésztánk maradt? Például lefagyaszthatjuk!
Forradalmi fogások az étlapon

Forradalmi fogások az étlapon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az 1848-as eseményekről sokat tudunk, arról viszont kevesebb szó esik, hogy mivel is csillapították éhségüket a márciusi ifjak és a reformkor híres alakjai.
A bor színe, íze és illata

A bor színe, íze és illata

Létavértes - Tevékenységükkel példát mutatnak a létavértesi szőlősgazdák az érmelléki kollégáiknak is.
A kávé az italkultúra része

A kávé az italkultúra része

Nyíregyháza - A kávé nem csak arra való, hogy reggel felébresszen.
Megyei sikerek a Farsang Kupán

Megyei sikerek a Farsang Kupán

Nyíregyháza, Tata - Aranyérmekkel tértek haza a megyei versenyzők Tatáról.
Egyre erősebb a vidéki éttermek kínálata

Egyre erősebb a vidéki éttermek kínálata

Budapest, Nyíregyháza - A Dining Guide az idén is összeállította a legjobb éttermek listáját, amiből kiderül, hogy a vidéki kínálat egyre erősebb, ítészeik szerint Encs, Tata, Szeged, Villány és Eger is jó célpont lehet egy-egy gasztrotúrára.

Táplálkozástudományi konferencia: az egészség megőrzésében a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe

Debrecen - Az egészség megőrzésében a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe, mint ahogy a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában is - hangzott el az első országos táplálkozástudományi konferencián Debrecenben.
Egészséges étkek a terítéken

Egészséges étkek a terítéken

Debrecen - A főzőkör legközelebb március 20-án várja az érdeklődőket.
Disznóságok a Civil Udvarban

Disznóságok a Civil Udvarban

Berettyóújfalu - A fiatalok helyben maradását segítő programokat is megismerhettek a vendégek.
Finom a geleji pampuska

Finom a geleji pampuska

Gelej - A szalagos farsangi fánkot nem olyan egyszerű elkészíteni. Elég ha a konyhában egy kicsit hidegebb van, megfázhat a tészta és búcsút mondhatunk az aranysárga csíkocskáknak.
Finom volt, KÖSZI!

Finom volt, KÖSZI!

Berettyóújfalu - A közétkeztetés alternatív formáival vett részt a város a konferencián.

Átadták az Év terméke díjakat

Budapest - Az idén nyolcadik alkalommal adták át az Év terméke elismeréseket hétfőn, a magyar fogyasztók 20 kategóriában értékelték a termékeket - közölte Vágvölgyi Mihály, a versenyt szervező Product of the Year Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.
Gyúrás, nyújtás, pödrés, ahogy a nagymamáink csinálták

Gyúrás, nyújtás, pödrés, ahogy a nagymamáink csinálták

Debrecen - A csigatészta az alföldi lakodalmak tyúkhúslevesének elengedhetetlen eleme, készítését egy bordázott táblácska és egy orsó segítségével sajátíthatjuk el. A tésztához nincs egyébre szükség, csak lisztre és tojásra. Ezeket össze kell gyúrni többször, majd nyújtani. Ezt is megtudtuk csütörtökön a Kismacsi Közösségi Házban, ahol a Nagyanyáink praktikái programsorozat jegyében csigatészta-készítő versenyt rendeztek az érdeklődőknek.

Ismét Tüű Péter lett Magyarország sommelier bajnoka

Budapest - Immár másodszor nyerte el Tüű Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében; a második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett.
360 fokos videó: ízorgia a óriáskerék lábánál

360 fokos videó: ízorgia a óriáskerék lábánál

Debrecen - A fesztiválon élőállat-kiállítás, könnyűzenei koncertek és kóstolók is várják az ínyenceket.

Kolbásztöltő fesztivál volt Vadnán

Vadna - Vadnán hetedik alkalommal rendezték meg nemrégiben az évek óta egyre nagyobb sikernek örvendő kolbásztöltő fesztivált. A Göőz Pál Művelődési Házba várták a csapatokat, valamint az érdeklődőket.
Megunhatatlan falatok egy helyen

Megunhatatlan falatok egy helyen

Debrecen - Idén is a város szívében, a Nagytemplom előtt zajlott a gasztronómiai fesztivál.
A palacsintafagyi lehet a sláger

A palacsintafagyi lehet a sláger

Nyíregyháza - A lecsós vagy tormás fagylalt inkább a figyelemfelkeltést szolgálja – mondja a termékfejlesztő szakember.
Jubilál a Debreceni Mangalica Fesztivál

Jubilál a Debreceni Mangalica Fesztivál

Debrecen - Íncsiklandó finomságokkal és zenei programokkal is készülnek.

Már három kategóriával jelentkezik a tavaszi Étterem Hét

Budapest - Ezúttal már három kategóriában kínálnak kedvezményes áron háromfogásos menüsorokat az Országos Étterem Héten részt vevő éttermek.
Gasztropszichológus: súlyos következményekkel jár a szelektív evés

Gasztropszichológus: súlyos következményekkel jár a szelektív evés

Budapest - A gyerekkori étkezési zavarok, illetve a szelektív evés súlyos következményekkel, betegségekkel járhat - hívta fel a figyelmet Forgács Attila gasztropszichológus az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nagy István: több szempontból fontos a szőlő-bor ágazat fejlesztése

Budapest - Nemcsak kulturális, hanem komoly gazdasági és társadalmi érdek is a szőlő-bor ágazat fejlesztése, amelyben Magyarországon jelenleg több mint 40 ezer gazdálkodó végez értékteremtő munkát - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken a Borjog és Bormarketing konferencián, Budapesten.
Dietetikus: megtévesztőek lehetnek a "mentes" élelmiszerek

Dietetikus: megtévesztőek lehetnek a "mentes" élelmiszerek

Budapest - Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, "mentes" élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek - mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hagyományos borverseny Ózdon

Ózd – Huszonnyolc vörös- és 14 fehérbort neveztek be az idei Táblai Borversenyre: immár 48. alkalommal mutathatták be és mérethették meg boraikat a helyi borosgazdák.
 
Előző
123456