Szabadtéri főzés mínusz 70 fokban, avagy mindennapok az Antarktiszon

Szabadtéri főzés mínusz 70 fokban, avagy mindennapok az Antarktiszon

Antarktisz - Cyprien Verseux gleccserkutató és asztrobiológus, aki jelenleg a világ egyik legtávolibb kutatóbázisán, az Antarktiszon található Concordia állomáson dolgozik. Egy olyan elszigetelt, barátságtalan környezetben, amelynél még a Földtől mintegy 400 kilométernyire keringő Nemzetközi Űrállomás is közelebb áll a civilizációhoz. Cyprien azonban nem búslakodik. Amikor épp nem minták begyűjtésével és tanulmányozásával van elfoglalva, blogot ír arról, hogyan telnek a hétköznapok a mínusz 70 fokos sarkvidéken.
Nagy István: kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Nagy István: kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Budapest - Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón Budapesten.
Őszi bakancslista hedonistáknak

Őszi bakancslista hedonistáknak

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - 10 dolog, amit ne hagyj ki ebben az évszakban!
Sütőtök- és krumplifesztivál Felsőzsolcán

Sütőtök- és krumplifesztivál Felsőzsolcán

Felsőzsolca - A Nagycsaládosok Egyesülete és Felsőzsolca Önkormányzata hetedik alkalommal rendezte meg szombaton a városban a Sütőtök és Krumplifesztivált.
Amerikába is jut a tarcali furmintból

Amerikába is jut a tarcali furmintból

Tarcal - Bőséges, kiváló minőségű termést takarítanak be a történelmi borvidék szőlősgazdái ebben az évben.
Tápanyag-kincsesbánya

Tápanyag-kincsesbánya

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tojás alapvető, és értékes élelmiszer, helye van az étrendben.
Krumpli, bor és pálinka

Krumpli, bor és pálinka

Nyíradony - Szüreti Sokadalom és Murcis Krumpli Fesztivál várta a kikapcsolódni vágyókat.
Sütőtök: levesnek és sütihez

Sütőtök: levesnek és sütihez

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sütőtöknek számos kedvező élettani hatása van, ráadásul finom is.
Ismét különleges édességekkel jelentkezik a Kürtőskalács Fesztivál

Ismét különleges édességekkel jelentkezik a Kürtőskalács Fesztivál

Budapest - Ismét különleges édességekkel jelentkezik a Kürtőskalács Fesztivál: a hatodik alkalommal megrendezett háromnapos program látogatói péntektől a hagyományos ízek mellett megkóstolhatják többek között a madárlátta kürtőst, a kürtős gubát és a kürtős grízt is a budai Gesztenyés-kertben.
Tardi kakasfesztivál vásári forgataggal

Tardi kakasfesztivál vásári forgataggal

Tard - Tizenötödik alkalommal rendezték meg múlt szombaton Tardon a Kakasfesztivált.
Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége

Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége

Budapest - Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál hazai díszvendége, Thaiföld pedig nemzetközi meghívottként mutatja be tradicionális konyháját október 19. és 22. között Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban.
Minden, amit jó tudni a pálinkáról

Minden, amit jó tudni a pálinkáról

Miskolc - Különleges rendezvénynek adott otthont a napokban a miskolci Grund Pinceszínház.
Ha ősz, akkor itt a nagyszüret Tokaj-Hegyalján

Ha ősz, akkor itt a nagyszüret Tokaj-Hegyalján

Tokaj - Jó termés ígérkezik Tokaj-­­Hegyalján, az aszúsodás is megindult.

Hagymaünnep hatodszor Derecskén

Derecske - Hagyománnyá vált a nyugdíjasok által életre hívott rendezvény.
Szakmaközi szervezet: csökkenhet a haltermelés az idén, az ágazat bevétele a tavalyival megegyezhet

Szakmaközi szervezet: csökkenhet a haltermelés az idén, az ágazat bevétele a tavalyival megegyezhet

Budapest - Néhány százalékkal csökkenhet idén az évente 24 ezer tonnát kitevő haltermelés, az ágazat árbevétele a tavalyihoz hasonlóan 13,5-14 milliárd forint körül alakulhat - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI-nek.

AM-államtitkár: csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot

Budapest - Csökkenteni kell az élelmiszerhulladékot, Magyarország jó úton halad a háztartások élelmiszerpazarlása elleni küzdelemben - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a LIFE Food Waste Platform élelmiszerhulladékok keletkezéséről és mérsékléséről szervezett nemzetközi konferenciáján hétfőn Budapesten.
Vadat is kínáltak a gombanapon Bükkszentkereszten

Vadat is kínáltak a gombanapon Bükkszentkereszten

Bükkszentkereszt - Az égiek is támogatták a Bükkszentkereszti Gombanapot.
Barátkozás a Kilenclyukú-híd tövében

Barátkozás a Kilenclyukú-híd tövében

Hortobágy - Hídtól Hídig elnevezéssel immár negyedik alkalommal rendezte meg a puszta faluja a Magyar Szürke-barátok Találkozóját a hortobágyi vásártéren szombaton.

Tévhitek az adalékanyagokról

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Íme három, valamint egy ráadás tévhit az adalékanyagokról, melyekre nem feltétlenül számítanánk.
Kuglóf a polgári konyhából

Kuglóf a polgári konyhából

Hajdúböszörmény - A közelmúltbeli Kemencés Napon megtanultuk, hogyan süssünk kuglófot.
Kaliforniai borász Tokajban

Kaliforniai borász Tokajban

Tokaj - Újabb „csereborász” érkezett a kaliforniai testvérvárosból.
Jön a jubileumi pálinka megmérettetés

Jön a jubileumi pálinka megmérettetés

Onga - Megjelent a X. jubileumi Quintessence Pálinka és Párlatverseny versenykiírása.

Megjelent a Top 100 magyar bor 2018 kiadvány

Budapest - Új koncepcióval jelentkezik a TOP 100 magyar bor, a több mint tíz éve megjelenő magazin 2018-as számában a fogyasztók számára valóban elérhető borokat rangsorolta, ezt a szemléletváltást tükrözi a kiadvány új szlogenje, "A legnépszerűbb legjobbak" - mondta a kiadványt megjelentető Világgazdaság gazdasági napilap főszerkesztője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Ünnepi receptverseny: Sütés-főzés az Északkal - Küldje be receptjét és nyerjen!

Ünnepi receptverseny: Sütés-főzés az Északkal - Küldje be receptjét és nyerjen!

Miskolc - Ismét meghirdetjük a nagy sikerű receptbeküldő versenyünket. Árulja el, hogy idén milyen ünnepi ételek és desszertek kerülnek a karácsonyi asztalra, s nevezzen be ezekkel a Észak-Magyarország receptversenyébe!
8 étkezési szabály, amit külföldön be kell tartani

8 étkezési szabály, amit külföldön be kell tartani

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudtad, hogy néhány étkezési szokásunk, amelyet mi egyértelműnek és helyesnek tartunk, azok néhány országban sértőek vagy tiltottak? Gyakran például megsózzuk vagy megborsozzuk az ételünket, és bele sem gondolunk abba, hogy ezt a mozdulatot külföldön akár sértésnek vehetik. Mutatunk néhány szokást, amit nem árt észben tartani, ha egy másik országba utazunk.
A háziasszony a legbizarrabb magyar ételt készítette vacsorára - A férj mind a 10 ujját megnyalta utána

A háziasszony a legbizarrabb magyar ételt készítette vacsorára - A férj mind a 10 ujját megnyalta utána

Te kóstoltad már? És ha lenne rá lehetőséged, megkóstolnád? Sok embert már a gondolatára kiráz a hideg. Pedig állítólag isteni!
Pékszövetség: áron alul értékesíti a sütőipar a fehér és félbarna kenyeret

Pékszövetség: áron alul értékesíti a sütőipar a fehér és félbarna kenyeret

Budapest - A pékek országos átlagban veszteséggel adják tovább a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméküket, a fehér és a félbarna kenyeret, valamint a vizes zsömlét - közölte Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az MTI-vel kedden.
Enni vagy nem enni?

Enni vagy nem enni?

Az iskolai menza mellett talán csak a sorkatonai szolgálatról mondható el, hogy az idő múlása képes megszépíteni. Sokszor mi, szülők tiltakozunk leghangosabban a suliebéd minősége miatt. Mi, akik néhány évtizede szintén vízízűnek éreztük a levest, a vagdaltra és a finomfőzelékre pedig rá sem bírtunk nézni. Szakál Adrienn írása.
Finoman az egészségért

Finoman az egészségért

Hajdú-Bihar - A gyerekek kívánalmai szerint bolognai spagetti, hamburger és sült krumpli kerülne az ebédlőasztalra.
Hagyományos, mégis szinte ismeretlen

Hagyományos, mégis szinte ismeretlen

Tiszaújváros - A magyar ember szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út.
 
Előző
123456