Szingli anya vállalkozik

Szingli anya vállalkozik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magánvállalkozást alapítani és azt életben tartani, fejleszteni, teljes embert kíván.
Orbán: különleges kapcsolatot szeretnénk Magyarország és Vietnam között

Orbán: különleges kapcsolatot szeretnénk Magyarország és Vietnam között

Hanoi - Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között - mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón.

Vége lesz a cukorkvótának

Budapest - Megszűnnek idén szeptember végén az 1968 óta érvényben lévő, a cukortermelést korlátozó uniós szabályok.

A nyáron is tovább erősödött az építőipar

Budapest - Jól alakultak a nyári hónapok termelési és cégalapítási adatai az ágazatban.

Cégbirodalmak országa vagyunk

Budapest - Az új alapítású cégek 78 százaléka még mindig korábbi cégekhez köthető Magyarországon.

Jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét

Budapest - Az idén új elemmel, a mobilitási célú lakhatási támogatással bővült az adómentesen nyújtható cafeteria-elemek köre, de a túl szigorú feltételek miatt 2017-ben országosan csupán alig néhány esetben vették azt igénybe - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Új típusú étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben

Győr - Új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben. A kutatás-fejlesztésre 856,5 millió forintot fordítanak, amiből mintegy 510 millió forintot az Európai Unió biztosít - tájékoztatta a győri Széchenyi István Egyetem az MTI-t.
Csökkent a munkanélküliek száma Hajdú-Biharban

Csökkent a munkanélküliek száma Hajdú-Biharban

Debrecen - Még mindig sok a szabad munkahely a megyében, hiába helyezkedett el számos álláskereső.
Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

Budapest - Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Újra lehet pályázni iparifa-ültetvények létrehozására

Füzér - Újra lehet iparifa-ültetvények létrehozására pályázni - közölte Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (Megosz) által szervezett országos találkozó sajtótájékoztatóján szombaton, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren.
Miniszteri biztos: helyi összefogások kellenek a borágazatban

Miniszteri biztos: helyi összefogások kellenek a borágazatban

Somlójenő - A borágazatban a helyi szakmai összefogások erősítésére hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa szombaton, a másodszor megrendezett Somlói Juhfark Ünnepen.
Diplomás bérminimumot javasol az MKKSZ

Diplomás bérminimumot javasol az MKKSZ

Budapest - Általános diplomás bérminimumot javasol a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), javaslatukat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson keresztül a kormányhoz is eljuttatják.

Százezrek írták alá az Uber londoni engedélyének megvonása elleni petíciót

London - Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber taxiscég londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót.

Szakértői vélemény: gyorsulnak jövőtől az adóperes eljárások

Budapest - Jelentősen gyorsítja és hatékonyabbá teszi az adóperes eljárásokat jövő év január elsejétől az új jogi szabályozás - közölték az MTI-vel a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői az EY szakmai konferenciájáról kiadott közleményben.
Hogy veszünk használt autót?

Hogy veszünk használt autót?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyre tudatosabban választanak használt autót a magyarok egy friss felmérés szerint.
A kiváló minőségű aszfaltot garantálják

A kiváló minőségű aszfaltot garantálják

Hajdúsámson - A régió útminőségének javításában lehet kiemelkedő szerepe az üzemnek.
Az áfacsökkentés lendületet adhat a halgazdálkodásnak

Az áfacsökkentés lendületet adhat a halgazdálkodásnak

Debrecen - Az áfacsökkentés miatt az évi 4,5 kilós halfogyasztás akár a kétszeresére is emelkedhet.

Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on

Budapest - Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

London nem hosszabbítja meg az Uber szolgáltatási engedélyét

London - Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét.

NAV: még egy hetük maradt a bejelentésre a székhelyszolgáltatást igénybevevő cégeknek

Budapest - Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe, és ez az idén sem változott: a székhelyszolgáltató adatairól szeptember 29-ig kell bejelentést tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

Budapest - Átadták a Magyar Kéműves Remek díj elismeréseket Budapesten pénteken a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK).

Médiatanács: 103,2 millió forint helyi és körzeti televíziók műsorgyártására

Budapest - Húsz helyi és körzeti televíziónak ítélt meg e heti ülésén támogatást hírműsorok, közéleti és kulturális magazinok elkészítésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
Európában egyedülálló tartamkísérlet

Európában egyedülálló tartamkísérlet

Debrecen, Nyíregyháza - A homoktalajok javítására jelent megoldást a Westsik-féle vetésforgó, amit 1929-ben alakítottak ki a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kutatóintézetében. A tartamkísérletről hét ország kutatói tanácskoznak az intézmény fennállásának 90. évfordulója alkalmából.
Háztáji a nyíracsádi óvodások asztalán

Háztáji a nyíracsádi óvodások asztalán

Nyíracsád - A jól működő növénytermesztés mellett beindult az állattenyésztés is Nyíracsádon.

Génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták a szakember szerint

Budapest - A biotechnológia fejlődésének köszönhetően génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták, a korábban ismeretlen kórokozók megjelenése miatt szükség is van új nemesítésekre - mondta Kasztovszky Zoltán, a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Vargha: legyen minél több, Magyarországon gyártott eszköze a honvédségnek!

Budapest - Kiemelt cél, hogy a Magyar Honvédséget minél nagyobb arányban Magyarországon gyártott eszközökkel szereljék fel. Erről Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

Csökkentette a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változott

Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Nemzetközi innovációs házépítő versenyt rendeznek Szentendrén

Budapest - Elnyerte a nemzetközi Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát a Miniszterelnökség háttérintézményeként működő ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI), partnerségben Szentendre önkormányzatával, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).

A külföldi számlák áfájának visszaigénylése még egy hétig lehetséges

Budapest - Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST csütörtökön.

Varga: a kormány a munkáltatói járulékterhek további csökkentését javasolja

Budapest - A kormány várhatóan kezdeményezi a munkáltatói járulékok további fél százalékpontos csökkentését jövő januártól; ezzel 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek alacsonyabbak a vállalkozásokat érintő közterhek - jelentette be Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után, sajtótájékoztatón.
 
Előző
123456  

hirdetés
hirdetés