Késő tavaszra lesz teljes a miskolci elkerülő

Késő tavaszra lesz teljes a miskolci elkerülő

Miskolc - A tervek szerint késő tavaszra járható lesz a teljes útszakasz.
tovább »
Ónod: Mi gátolja, hogy kifizessék a gátpénzt?

Ónod: Mi gátolja, hogy kifizessék a gátpénzt?

Ónod - 2011-ben „lecsíptek” a telekből, azóta még nem fizettek a kisajátításért.
tovább »

Árvízvédelmi fejlesztésekre 150 milliárd forintot fordítanak a következő hét évben

Kisar, 2015. március 11., szerda (MTI) - A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése program keretében a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszakban mintegy 150 milliárd forintot fordítanak árvízvédelmi fejlesztésekre - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) árvízvédelmi és folyógazdálkodási főosztályának vezetője szerdán az MTI-nek.
tovább »

Belvíz – Több mint háromszázan vesznek részt a védekezésben az Alsó-Tisza vidékén

Szeged, 2015. február 11., szerda (MTI) – A regionális vízügyi igazgatóság 319 munkatársa vesz részt a belvíz elleni védekezésben az Alsó-Tisza vidékén – tájékoztatta szerdán Kádár Mihály védelemvezető-helyettes az MTI-t.
tovább »
A hajók már készenlétben

A hajók már készenlétben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Életveszélyes lehet a befagyott folyók jegére merészkedni.
tovább »
Seszták Miklós: 300 milliárdos árvízvédelmi fejlesztés 2020-ig

Seszták Miklós: 300 milliárdos árvízvédelmi fejlesztés 2020-ig

Tunyogmatolcs, 2014. november 7., péntek (MTI) - Mintegy 300 milliárd forintot fordít árvízvédelmi fejlesztésre Magyarország 2020-ig - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Tunyogmatolcson, ahol átadta a 17 milliárd forintért épült Szamos-Kraszna-közi árvízszint-csökkentő tározót.
tovább »

Záportározó épült Rásonysápberencsnél

Rásonysápberencs, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Záportározót alakított ki a Cserehát térgében, Rásonysápberencs határában a Vasonca-patak árvizei ellen az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a több mint 900 ezer köbméter térfogatú tározó négy települést véd meg a patak egy esetleges újabb áradásától - közölte a vízügyi igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Jó ütemben halad az árvízvédelmi fejlesztés az Alsó-Tiszán

Szeged, 2014. október 17., péntek (MTI) - Több mint ötvenszázalékos készültségű a Szeged belterületét is védő árvízvédelmi projekt kivitelezése - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője pénteki sajtótájékoztatóján a csongrádi megyeszékhelyen.
tovább »

Védett lesz Sátoraljaújhely déli része árvizek ellen

Sátoraljaújhely, 2014. október 10., péntek (MTI) - Új árvízvédelmi töltés épül a Bodrog jobb partján, az úgynevezett ronyvazugi árvízi öblözetben, a csaknem 4,6 kilométer hosszú védmű megépülése után Sátoraljaújhely déli városrésze biztonságban lesz egy esetleges árvíz esetén - hangzott el pénteken a zempléni városban egy rendezvényen. A beruházás mintegy kétmilliárd forint uniós forrásból valósul meg.
tovább »

Átadták a Hármas-Körös új fővédvonalát

Szelevény, 2014. október 9., csütörtök (MTI) - A Közép-Tisza-vidék eddigi legnagyobb, 3,3 milliárd forint értékű vízügyi beruházása valósult meg a Hármas-Körös mentén, miután csütörtökön átadták az új, csaknem 11 kilométer hosszú árvízvédelmi fővédvonalat.
tovább »
Árvíz - Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Árvíz - Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A kormány további 2,6 milliárd forintot biztosít a belvízi és árvízi védekezésre és a helyreállításokra - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Árvíz - Bakondi: 620 kilométeren folyt a védekezés

Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (MTI) - A dunántúli folyókon kialakult árhullámok miatt 620 kilométeren volt szükség árvízi készültségre múlt héten, a védekezési munkálatokban 8500-an vettek részt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Kossuth rádió 180 perc című kedd reggeli műsorában.
tovább »

Árvíz - OMIT: több helyen csökkentették a készültséget

Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Péntekre több helyen is mérsékelték az árvízi védekezés szintjét, már csak a Dráván van érvényben a legmagasabb fokú készültség - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Árvíz - Több településen már befejeződött a mentesítés

Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - A katasztrófavédelem jelenleg Zala megyében segíti a fertőtlenítést, több településen pedig már befejeződött a mentesítés - közölte a védekezést koordináló régiós irányító törzs szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Árvíz - OMIT: több mint 300 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség

Árvíz - OMIT: több mint 300 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség

Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - Csaknem 620 kilométeren védekeznek az árvíz ellen, s ebből több mint 310 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Árvíz - Több mint 569 kilométeren van készültség

Árvíz - Több mint 569 kilométeren van készültség

Budapest, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Jelenleg összesen 569,6 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Árvíz - Levonulóban az árvíz a Sajón

Miskolc, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Levonulóban az árhullám a Sajón, a folyó felső szakaszán kedden tetőzött, szerdán már apadt a vízszint - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.
tovább »

Árvíz - Jelenleg 16 útszakasz van az országban lezárva

Budapest, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Az ár- és belvíz miatt hat megyében jelenleg 16 útszakasz van teljesen lezárva - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.
tovább »
A biztosítók liberálisak a természeti károk kifizetésekor

A biztosítók liberálisak a természeti károk kifizetésekor

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A korábbi évek gyakorlata szerint az árvíz és belvíz károknál a biztosítók nem vették szó szerint a szerződési feltételeket és szinte kivétel nélkül megtérítették a károkat, ez minden valószínűség szerint most is így lesz - közölte a biztositas.hu online alkusz cég kedden az MTI-vel.
tovább »

Árvíz - Már csaknem ezer rendőr vesz részt a védekezésben

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A rendőrség tovább növelte az árvízi védekezésben részt vevő állomány létszámát, már csaknem ezren segítenek a gátakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a honlapján.
tovább »

Autóban rekedtek a víz miatt Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Két vízátfolyás közt akadt el hétfőn este egy személygépkocsi Sajókaza és Sajóivánka között, a járműben két felnőtt és két gyermek utazott.
tovább »

Árvíz - Közútkezelő: hét megyében húsz útszakasz van lezárva

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Jelenleg hét megyében húsz országos közút van teljesen lezárva, öt települést továbbra sem lehet megközelíteni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel az MTI-vel.
tovább »

Árvíz - Újabb utat zártak le a Sajó áradása miatt Borsodban

Miskolc, 2014. szeptember 15., hétfő (MTI) - Árad a Sajó Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, emiatt hétfőn már két út egy-egy szakaszát lezárták a forgalom elől - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya az MTI-vel.
tovább »
Árvíz - Majdnem 300 kilométeren van készültség

Árvíz - Majdnem 300 kilométeren van készültség

Budapest, 2014. szeptember 15., hétfő (MTI) - Jelenleg összesen 287 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban. A medrek és a talaj telítettsége miatt, további tározó képesség hiányában előfordulhat, hogy számolni kell a vízszintek további emelkedésével - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) hétfőn az MTI-vel.
tovább »
Árvíz miatt lezárással érintett útszakaszok Borsodban 2014. szeptember 15-én

Árvíz miatt lezárással érintett útszakaszok Borsodban 2014. szeptember 15-én

Putnok - A közút kezelője a forgalom elől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Sajó áradása miatt két alsóbbrendű útszakaszt zárt le.
tovább »

Árvíz - Előkészítő ülésre összeült az Országos Műszaki Irányító Törzs

Budapest, 2014. szeptember 10., szerda (MTI) - Az esős időjárás miatt előkészítő ülésre ült össze az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.
tovább »
Egy hét alatt araszolt át a híd a Sajó felett

Egy hét alatt araszolt át a híd a Sajó felett

Miskolc - Hétfőn kezdték a helyére csúsztatni Miskolcon, a Repülőtéri út végében a Sajó partján megépített 104 méter hosszúságú hidat, és bár csak keddre kell a helyére kerülnie, pénteken már csak méterek voltak hátra.
tovább »

Újrajátsszák az 1997-es UTE-FTC vízilabda LEN Kupa-döntőt

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az 1997-es Újpest-Ferencváros LEN Kupa-finálé emlékére rendezett gálamérkőzés lesz a pénteken a Hajós Alfréd Sportuszodában kezdődő, "1 nap vízilabda!" elnevezésű utánpótlástorna kiemelkedő eseménye.
tovább »
Arrébb ment a folyó

Arrébb ment a folyó

Debrecen - Több mint száz métert vándorolt a Sajó medre egyes szakaszokon az elmúlt harminc évben – állapították meg a Debreceni Egyetem kutatói.
tovább »

Árvíz - Árvíztározókat nyitottak meg Zalában

Nagykanizsa, 2014. augusztus 15., péntek (MTI) - Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt árhullám indult meg a Murán és a térségbeli vízfolyásokon, ezért árvíztározókat kellett megnyitni - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Vízügyi Igazgatóság pénteken az MTI-vel.
tovább »

Komoly károk az erdészeti úthálózatban Borsodban

Miskolc, 2014. augusztus 6., szerda (MTI) - Az utóbbi hetek csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a miskolci székhelyű Északerdő Zrt. úthálózatában - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
tovább »
Közlemény - Komoly károk az erdészeti úthálózatban

Közlemény - Komoly károk az erdészeti úthálózatban

Sárospatak - Az utóbbi hetek rendkívüli csapadékos időjárása jelentős eróziós károkat okozott az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sárospataki és Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának területén.
tovább »

Emberéleteket követelt Romániában az árvíz

Bukarest - 2014. július 30., szerda (MTI) - Legalább két emberéletet követelt Romániában az ország délnyugati, olténiai részét sújtó árvíz, több eltűntet még keresnek - jelentette szerdán a román média.
tovább »

Tíz kilométer mobilgátat vásárolt a katasztrófavédelem egy svájci cégtől

Budapest, 2014. július 28., hétfő (MTI) - Svájci cég nyerte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 10 kilométernyi mobilgát elemre kiírt nyílt közbeszerzését - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
tovább »

Mintegy 1,6 milliárd forinttal többet fordíthatnak a tavalyi árvízzel összefüggő helyreállításra

Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Mintegy 1,6 milliárd forinttal többet fordíthatnak a tavaly tavaszi ár- és belvízi, valamint a dunai rendkívüli árvízi helyzettel összefüggő helyreállítási munkálatokra. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
tovább »
Jövőre már „kerülgethetünk”

Jövőre már „kerülgethetünk”

Miskolc - Már egy évet sem kell várni, hogy használhassuk a miskolci északi elkerülőutat.
tovább »

Záportározó épült Mikóházánál

Mikóháza, 2014. július 3., csütörtök (MTI) - Záportározó épült Mikóházánál, amely egy esetleges újabb árvíztől védi meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést, a beruházás költsége meghaladta a 357 millió forintot - közölte az önkormányzat az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Záportározó épült Alsógagy térségében

Alsógagy, 2014. június 23., hétfő (MTI) - Elkészült a Vasonca-patak mentén épített záportározó Alsógagy térségben, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság most befejezett beruházása a patak esetleges újabb árvizei ellen védi Alsógagyot, Baktakéket, Beretet és Deteket - tájékoztatta a vízügyi igazgatóság az MTI-t hétfőn.
tovább »
Kisavas - Földrengés miatt omolhatott?

Kisavas - Földrengés miatt omolhatott?

Miskolc - Még vizsgálják, hogy mi játszhatott közre a kisavasi támfal leomlásában.
tovább »

Adományt vitt a Karitász a vihar sújtotta Tornanádaskára

Tornanádaska, 2014. június 11., szerda (MTI) - Ismét adományokat vitt a Katolikus Karitász Tornanádaskára szerdán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település több tucatnyi házát május közepén rongálta meg, tette lakhatatlanná az orkánerejű szél, a községet kedden ráadásul ismét jéggel kísért özönvízszerű eső verte el.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vivi, a nap szépe

Vivi, a csinos diáklány imádja a különleges ruhákat.
tovább »

További hírek a BOON - Árvíz kategóriából
Árvízvédelmi fejlesztésekre 150 milliárd forintot fordítanak a következő hét évben
Kisar, 2015. március 11., szerda (MTI) - A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése program keretében a 2014 és 2020 [...] tovább »
Késő tavaszra lesz teljes a miskolci elkerülő
Miskolc - A tervek szerint késő tavaszra járható lesz a teljes útszakasz. tovább »
Belvíz – Több mint háromszázan vesznek részt a védekezésben az Alsó-Tisza vidékén
Szeged, 2015. február 11., szerda (MTI) – A regionális vízügyi igazgatóság 319 munkatársa vesz részt a belvíz [...] tovább »
Ónod: Mi gátolja, hogy kifizessék a gátpénzt?
Ónod - 2011-ben „lecsíptek” a telekből, azóta még nem fizettek a kisajátításért. tovább »
A hajók már készenlétben
Borsod-Abaúj-Zemplén - Életveszélyes lehet a befagyott folyók jegére merészkedni. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása