Fotók: Megújult a bükkszentlászlói út és a támfal

Fotók: Megújult a bükkszentlászlói út és a támfal

Bükkszentlászló - Közel 100 millió forintból készült el az a bükkszentlászlói út, amely még tavaly augusztusban a nagy esőzések miatt 15 méteres szakaszon szakadt be.
A Tisza-menti településk vannak kitéve a legnagyobb veszélynek

A Tisza-menti településk vannak kitéve a legnagyobb veszélynek

Kisar -  Nemrég szakmai fórumon hallhattuk Csegény Józseftől, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivízig) árvízvédelmi referensétől, hogy a Tisza legmagasabb vízszintje (LNV) például Tivadarnál az elmúlt évtizedekben másfél méterrel emelkedett. Míg a 1970-es nagy árvíz idején 865 centiméteren tetőzött itt a folyó, 1998-ban 964-en, 2001-ben pedig már 1014-en.

OVF: árvíz és belvíz is gondot okoz az országban

Budapest - Több folyószakaszon elsőfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belvíz miatt van másodfokú készültség - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Kétmilliárd hrivnyára becsülik az árvízkárokat Kárpátalján

Ungvár  - Kétmilliárd hrivnyára (kb. 24 milliárd Ft) becsüli a hétvégi áradások következtében Kárpátalján keletkezett károkat Hennagyij Moszkal, az ukrajnai megye kormányzója, aki szerint egy hét alatt felszámolják az árvíz következményeit.

Százezer homokzsákkal segíti Magyarország az árvízi védekezést Kárpátalján

Ungvár  - Százezer homokzsákkal segíti Magyarország az árvízi védekezést Kárpátalján, a segélyszállítmány szombat éjjel megérkezett Ungvárra.

Megemelkedett a Tisza vízszintje az esőzések miatt

Vásárosnamény, Tiszabecs, Tivadar - Árhullám érte el a Tiszát, ezért Tivadar térségében közel két méterrel emelkedett a vízállás, és további jelentősebb, III. fokú készültségi szintet megközelítő vízállások várhatóak - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.

Sátoraljaújhely déli részét is védik

Sátoraljaújhely - Több mint négy kilométer töltés óvja a zempléni város árvíz­védelmét.

Kétmilliárd árvízvédelemre Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - 2,2 milliárd forintot fordítanak Sátoraljaújhely déli részének árvízvédelmére.
Árvízi veszélytérkép készül

Árvízi veszélytérkép készül

Borsod-Abaúj-Zemplén - A klímaváltozás miatt is nagyobb az árvízi veszély térségünkben.

Egyre több lesz a szélsőség

Budapest, Miskolc - Az elmúlt 50 évben átlagosan egy méterrel emelkedtek az árvizeknél várható vízszintek.
Elkerül, gyorsabb és még véd is

Elkerül, gyorsabb és még véd is

Miskolc - Átadták a forgalomnak pénteken a Miskolcot észak-északkelet irányból elkerülő utat.
Vízkár-elhárítási gyakorlatot tartottak a Szamos-Kraszna-közi árapasztó tározó területén

Vízkár-elhárítási gyakorlatot tartottak a Szamos-Kraszna-közi árapasztó tározó területén

Tunyogmatolcs, 2015. június 3., szerda (MTI) - Vízkár-elhárítási gyakorlatot tartottak több hatóság bevonásával a tavaly novemberben átadott, 17 milliárd forintból megépített Szamos-Kraszna-közi árvízszintcsökkentő tározó területén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tunyogmatolcs közelében szerdán.

Tizennégymilliárd forintos árvízvédelmi fejlesztésbe kezd az OVF

Budapest, 2015. május 29., péntek (MTI) - Alföldi árvízvédelmi művek helyreállítását kezdi meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) egy 14 milliárd forintos beruházás keretében, amelynek a forrásait részben az Európai Unió, részben a magyar állam biztosítja.

Árvíz - OVF: több helyen emelkedhetnek a vízszintek

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Több magyarországi folyószakaszon várható vízszintemelkedés az elmúlt napokban lehullott, jelentős mennyiségű csapadék miatt, de készültségi fokozat elrendelésére előreláthatólag nem lesz szükség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.
Körgát védi már Arnótot
Olvasó Riporter

Körgát védi már Arnótot

Miskolc, Arnót - Nemcsak közlekedési, hanem árvízvédelmi szerepe is van a nagyszabású beruházásnak.
Körgát épült Arnótnál

Körgát épült Arnótnál

Arnót, 2015. május 15., péntek (MTI) - Elkészült és pénteken átadták az Arnót községet a Sajó esetleges árvíze ellen védő körgátat, a beruházás része a Miskolcot észak-északkelet irányba elkerülő útrendszernek, amely elsőfokú gátként is szolgál majd.
Magyar-ukrán árvízvédelmi terv készült a Felső-Tisza mentén

Magyar-ukrán árvízvédelmi terv készült a Felső-Tisza mentén

Nyíregyháza, 2015. április 28., kedd (MTI) - Közös magyar-ukrán árvízvédelmi terv készült tározói fejlesztésekre az Európai Unió kilencvenszázalékos támogatásával. A több mint 450 millió forintba kerülő terv költségeire együtt pályázott a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) és a kárpátaljai vízügyi szervezet - közölte Bodnár Gáspár, a Fetivizig igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.
Árvíz: csak fikció volt, de…

Árvíz: csak fikció volt, de…

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy esetleges tiszai árvízi helyzet kezelését gyakorolta a katasztrófavédelem.

Árvízvédelmi fejlesztésekre 150 milliárd forintot fordítanak a következő hét évben

Kisar, 2015. március 11., szerda (MTI) - A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése program keretében a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszakban mintegy 150 milliárd forintot fordítanak árvízvédelmi fejlesztésekre - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) árvízvédelmi és folyógazdálkodási főosztályának vezetője szerdán az MTI-nek.
Késő tavaszra lesz teljes a miskolci elkerülő

Késő tavaszra lesz teljes a miskolci elkerülő

Miskolc - A tervek szerint késő tavaszra járható lesz a teljes útszakasz.

Belvíz – Több mint háromszázan vesznek részt a védekezésben az Alsó-Tisza vidékén

Szeged, 2015. február 11., szerda (MTI) – A regionális vízügyi igazgatóság 319 munkatársa vesz részt a belvíz elleni védekezésben az Alsó-Tisza vidékén – tájékoztatta szerdán Kádár Mihály védelemvezető-helyettes az MTI-t.
Ónod: Mi gátolja, hogy kifizessék a gátpénzt?

Ónod: Mi gátolja, hogy kifizessék a gátpénzt?

Ónod - 2011-ben „lecsíptek” a telekből, azóta még nem fizettek a kisajátításért.
A hajók már készenlétben

A hajók már készenlétben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Életveszélyes lehet a befagyott folyók jegére merészkedni.
Seszták Miklós: 300 milliárdos árvízvédelmi fejlesztés 2020-ig

Seszták Miklós: 300 milliárdos árvízvédelmi fejlesztés 2020-ig

Tunyogmatolcs, 2014. november 7., péntek (MTI) - Mintegy 300 milliárd forintot fordít árvízvédelmi fejlesztésre Magyarország 2020-ig - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Tunyogmatolcson, ahol átadta a 17 milliárd forintért épült Szamos-Kraszna-közi árvízszint-csökkentő tározót.

Záportározó épült Rásonysápberencsnél

Rásonysápberencs, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Záportározót alakított ki a Cserehát térgében, Rásonysápberencs határában a Vasonca-patak árvizei ellen az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a több mint 900 ezer köbméter térfogatú tározó négy települést véd meg a patak egy esetleges újabb áradásától - közölte a vízügyi igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.

Jó ütemben halad az árvízvédelmi fejlesztés az Alsó-Tiszán

Szeged, 2014. október 17., péntek (MTI) - Több mint ötvenszázalékos készültségű a Szeged belterületét is védő árvízvédelmi projekt kivitelezése - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője pénteki sajtótájékoztatóján a csongrádi megyeszékhelyen.

Védett lesz Sátoraljaújhely déli része árvizek ellen

Sátoraljaújhely, 2014. október 10., péntek (MTI) - Új árvízvédelmi töltés épül a Bodrog jobb partján, az úgynevezett ronyvazugi árvízi öblözetben, a csaknem 4,6 kilométer hosszú védmű megépülése után Sátoraljaújhely déli városrésze biztonságban lesz egy esetleges árvíz esetén - hangzott el pénteken a zempléni városban egy rendezvényen. A beruházás mintegy kétmilliárd forint uniós forrásból valósul meg.

Átadták a Hármas-Körös új fővédvonalát

Szelevény, 2014. október 9., csütörtök (MTI) - A Közép-Tisza-vidék eddigi legnagyobb, 3,3 milliárd forint értékű vízügyi beruházása valósult meg a Hármas-Körös mentén, miután csütörtökön átadták az új, csaknem 11 kilométer hosszú árvízvédelmi fővédvonalat.
Árvíz - Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Árvíz - Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A kormány további 2,6 milliárd forintot biztosít a belvízi és árvízi védekezésre és a helyreállításokra - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Árvíz - Bakondi: 620 kilométeren folyt a védekezés

Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (MTI) - A dunántúli folyókon kialakult árhullámok miatt 620 kilométeren volt szükség árvízi készültségre múlt héten, a védekezési munkálatokban 8500-an vettek részt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Kossuth rádió 180 perc című kedd reggeli műsorában.

Árvíz - OMIT: több helyen csökkentették a készültséget

Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (MTI) - Péntekre több helyen is mérsékelték az árvízi védekezés szintjét, már csak a Dráván van érvényben a legmagasabb fokú készültség - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) pénteken az MTI-vel.

Árvíz - Több településen már befejeződött a mentesítés

Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - A katasztrófavédelem jelenleg Zala megyében segíti a fertőtlenítést, több településen pedig már befejeződött a mentesítés - közölte a védekezést koordináló régiós irányító törzs szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Árvíz - OMIT: több mint 300 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség

Árvíz - OMIT: több mint 300 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség

Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (MTI) - Csaknem 620 kilométeren védekeznek az árvíz ellen, s ebből több mint 310 kilométeren a legmagasabb fokú a készültség - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) csütörtökön az MTI-vel.
Árvíz - Több mint 569 kilométeren van készültség
Olvasó Riporter

Árvíz - Több mint 569 kilométeren van készültség

Budapest, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Jelenleg összesen 569,6 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) hétfőn az MTI-vel.

Árvíz - Levonulóban az árvíz a Sajón

Miskolc, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Levonulóban az árhullám a Sajón, a folyó felső szakaszán kedden tetőzött, szerdán már apadt a vízszint - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Árvíz - Jelenleg 16 útszakasz van az országban lezárva

Budapest, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) - Az ár- és belvíz miatt hat megyében jelenleg 16 útszakasz van teljesen lezárva - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.
A biztosítók liberálisak a természeti károk kifizetésekor

A biztosítók liberálisak a természeti károk kifizetésekor

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A korábbi évek gyakorlata szerint az árvíz és belvíz károknál a biztosítók nem vették szó szerint a szerződési feltételeket és szinte kivétel nélkül megtérítették a károkat, ez minden valószínűség szerint most is így lesz - közölte a biztositas.hu online alkusz cég kedden az MTI-vel.

Árvíz - Már csaknem ezer rendőr vesz részt a védekezésben

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A rendőrség tovább növelte az árvízi védekezésben részt vevő állomány létszámát, már csaknem ezren segítenek a gátakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a honlapján.

Autóban rekedtek a víz miatt Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Két vízátfolyás közt akadt el hétfőn este egy személygépkocsi Sajókaza és Sajóivánka között, a járműben két felnőtt és két gyermek utazott.

Árvíz - Közútkezelő: hét megyében húsz útszakasz van lezárva

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Jelenleg hét megyében húsz országos közút van teljesen lezárva, öt települést továbbra sem lehet megközelíteni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel az MTI-vel.
 
Előző
123456  

Heni, a nap szépe

Heni nyíregyházi lány, aki hosszú hezitálás után döntött úgy, hogy részt vesz a nap szépe fotózáson, melyen végül nagyon jól érezte magát.
tovább »


hirdetés