MNB: az adósságfék bevezetése előtt a jelenlegi szabályozás hatályát veszti

MNB: az adósságfék bevezetése előtt a jelenlegi szabályozás hatályát veszti

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló MNB rendelet hatálybalépését megelőzően a 361/2009-es kormányrendelet vonatkozó részei hatályukat vesztik - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI érdeklődésére.
tovább »
Rezsicsökkentés - Egy társaságcsoportba szervezik majd a villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat

Rezsicsökkentés - Egy társaságcsoportba szervezik majd a villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat egy társaságcsoportba akarja szervezni a kormány a holding alapú közszolgáltatási rendszer részeként - az erről szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
tovább »

Devizahitelek - Elutasította az AXA keresetét a bíróság

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A Fővárosi Törvényszék szerdán maratoni tárgyalás után elutasította az AXA Bank Europe SA kontra magyar állam devizahiteles perben a pénzintézet kérelmét, amelyben általános szerződéses feltételeinek (ászf) tisztességességét kívánta bizonyítani.
tovább »

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A kormány a külgazdasági és külügyminisztert hatalmazta fel, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kössön a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel.
tovább »
Tűz után: folyik a felmérés és a takarítás

Tűz után: folyik a felmérés és a takarítás

Miskolc - Folyik a kárfelmérés abban az Árpád utcai társasházban, ahol kedd hajnalban tűz ütött ki.
tovább »
Hamarosan új helyen!

Hamarosan új helyen!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szeptembertől a miskolci betegek sürgősségi ellátását a B.-A.-Z. Megyei Kórház veszi át.
tovább »
Önkormányzat 2014 - Már 238 jelöltet vettek nyilvántartásba, további 1100 leadta ajánlását

Önkormányzat 2014 - Már 238 jelöltet vettek nyilvántartásba, további 1100 leadta ajánlását

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az ajánlásgyűjtés harmadik napján már 238 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 26 polgármesterjelöltet, 39 egyéni listás jelöltet és 158 egyéni választókerületi jelöltet - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának szerda esti adataiból. További 1100 jelölt leadta az ajánlását, és nyilvántartásba vételre vár.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Az Együtt elnöksége leváltotta a párt Pásztor Albertet támogató választókerületi elnökét

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az Együtt azonnali hatállyal leváltotta Iván Tamás miskolci egyéni választókerületi elnököt, aki a párt elnökségének döntésével szemben úgy nyilatkozott: az Együtt helyi szervezete továbbra is Pásztor Albertet támogatja.
tovább »

Devizahitelek - Kormányszóvivő: a kabinet következő ülésén születhet döntés az elszámolási törvényről

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A kormány következő ülésén születhet döntés a devizahitelek elszámolását rendező törvényről - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán az MTI-vel. Kitért arra is, hogy a pénzintézeti perek eddigi eredménye azt mutatja, az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben.
tovább »
Kétmilliárd forintnyi bírság alól mentesülhetnek a jóhiszemű úthasználók

Kétmilliárd forintnyi bírság alól mentesülhetnek a jóhiszemű úthasználók

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Kétmilliárd forint bírság alól mentesülhetnek a fuvarozó vállalkozások, miután a kormány törvénymódosítást kezdeményez azon e-útdíj bírságok elengedéséről, amelyeket a bevezetési időszakban még gyakorlatlan felhasználók téves bevallás miatt fizettek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.
tovább »

NMH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júliusban

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Július végén 414 200 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, júniushoz képest 5,6 százalékkal, tavaly júliushoz képest 16,7 százalékkal kevesebbet - tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.
tovább »

Devizahitelek - Az AXA perében elutasította a törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordulást, még tart a tárgyalás

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az AXA Bank Europe SA magyar állam ellen indított perében tartott szerdai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék elutasította a pénzintézet azon indítványait, amelyekben az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió bíróságához fordulást kezdeményezett.
tovább »
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »
Bobi, a kiszolgált „rendőrkutya”

Bobi, a kiszolgált „rendőrkutya”

Miskolc - Bobi életéért küzdve szabadulhatott el. Jó emberekkel találkozott, akik most gazdát keresnek neki.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Az Együtt-PM miskolci szervezete továbbra is Pásztor Albertet támogatja

Miskolc, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az Együtt-PM miskolci szervezete továbbra is Pásztor Albert függetlenként induló, de a "demokratikus pártok" által támogatott polgármesterjelöltet támogatja Miskolcon, nem igaz a Fidesz városi frakcióvezetőjének ezzel ellentétes bejelentése - mondta a pártszövetség helyi képviselője szerdán az MTI-nek.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a miskolci ellenzék

Miskolc, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik Miskolcon a közgyűlésben ellenzékben lévő MSZP-s politikusok, az ehhez szükséges aláírásokat összegyűjtötték - jelentették be ellenzéki önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón szerdán a városháza előtt.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Fidesz-KDNP: kusza ügyek Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt támogatása körül

Miskolc, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Kusza ügyként, kettős beszédként értékelte Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője a Pásztor Albert független polgármesterjelölt párttámogatása körüli történéseket szerdai sajtótájékoztatóján.
tovább »
Nébih: bírságra számíthat a forgalomból kivont ásványvizek gyártója

Nébih: bírságra számíthat a forgalomból kivont ásványvizek gyártója

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A Nébih által a héten forgalomból kivont ásványvizek gyártója bírságra számíthat, amelyet a tétel nagysága és értéke alapján határoz meg a hatóság - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI érdeklődésére.
tovább »
Jegyzet: Amerika messze van

Jegyzet: Amerika messze van

Nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány szóvivője olvasói levélben védi meg országa miniszterelnökét az egyik legtekintélyesebb amerikai lapban. Merthogy a mi elsőminiszterünk és Amerika vezetőinek eleje nem kommunikálnak egymással. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »

Közlemény - Útlezárás a Zsolcai kapuban

Miskolc - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. B-A-Z Megyei Igazgatósága 2014. augusztus 28-29.-én útjavítási munkákat végez a Zsolcai kapuban, a Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben lévő területen.
tovább »

Sürgősségi: hétfőtől a megyeiben

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi Betegellátó Osztálya 2014. szeptember 1-jén 00.00 órától kezdi meg működését, a Csillagpont Épület földszinti helyiségeiben, ezzel egy időben megszűnik a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (MISEK) Sürgősségi Osztálya.
tovább »

Keresik a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját

Szolnok, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Keressük a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját! elnevezéssel indult akció Mezőtúrról azzal a szándékkal, hogy felkutassák a folyókon közlekedő, szociográfiai kultúrkincsnek számító, hagyományos építésű vízi járműveket.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. augusztus 27.

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
tovább »
Szakértő: megfontoltan lehet újra a cukorgyártást elindítani Magyarországon

Szakértő: megfontoltan lehet újra a cukorgyártást elindítani Magyarországon

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Megfontoltan újra el lehet indítani a cukorgyártást Magyarországon az évekkel ezelőtt bezárt gyárak termelésének pótlására - mondta egy szakértő az MTI-nek.
tovább »

Önkormányzat 2014 | Közlemény - Fidesz-KDNP: Nincs megállás a baloldali osztódásban: mára az Együtt-PM is alkalmatlannak tartja és megtagadta Pásztor Albertet

Miskolc - Bár két nappal ezelőtt azt kellett mondanunk, hogy a miskolci baloldal végérvényesen három részre szakadt, be kellett látnunk , hogy tévedtünk. A baloldali osztódás ugyanis nem állt meg, hiszen tegnap napvilágot látott az a hivatalos tény, amely szerint Pásztor Albert polgármester-jelölttől az Együtt-PM pártszövetség minden híresztelés ellenére megvonta a támogatását.
tovább »

Önkormányzat 2014 | Közlemény - Jobbik: Bazin és Mellik egyetért Lyukóvölgy Pereceshez csatolásával?

Miskolc - Pakusza Zoltán, a Jobbik perecesi önkormányzati képviselőjelöltje a múlt héten sajtótájékoztató keretében tiltakozott a városvezetés azon döntése ellen, mely szerint a 17. választókerülethez (Pereces, Észak-Kilián, Bulgárföld) csatolták Lyukóvölgy jelentős részét.
tovább »

Tanévkezdés - Köznevelési államtitkár: minden gyerek szerezzen megfelelő képzettséget!

Miskolc, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón, több száz pedagógus előtt.
tovább »
Földhivatal: a földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Földhivatal: a földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár - hívja fel a figyelmet Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatala annak kapcsán, hogy tudomásukra jutott: bizonyos vállalkozók országos földhivatali ügyintézést ígérve, hiteles tulajdoni lapot és térképmásolatot is kínálnak tetemes, majd kétszeres többletköltség ellenében, a megrendelést követő néhány munkanapos teljesítéssel.
tovább »

Lezárt ügyek: Szerszámlopó kamaszok Nemesbikken

Hejőkürt, Nemesbikk, Tiszaújváros - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy nemesbikki ingatlan udvaráról loptak kézi szerszámokat.
tovább »

Ismét működik az OTP netbankja

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Ismét működik az OTP netbankja, kora délutántól újra elérhetők az OTPdirekt szolgáltatások (internetbank, telefonos ügyintézők, SmartBank, internetes fizetőfelület).
tovább »

Közlemény - Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatás Minősítésének változása

Miskolc - A MiReHuKöz Nonprofit Kft. örömmel tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. augusztus 19-én társaságunk az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kiadott C/I. minősítési fokozatot szerezte meg.
tovább »
Nem működik az OTP netbankja

Nem működik az OTP netbankja

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Nem működik az OTP netbankja, a bank honlapján szereplő tájékoztatás szerint technikai okok miatt nem elérhetők az OTPdirekt szolgáltatások (internetbank, telefonos ügyintézők, SmartBank, internetes fizetőfelület).
tovább »
1001 órát „szolgáltak” a diákok a strandon

1001 órát „szolgáltak” a diákok a strandon

Ózd, Putnok - Ünnepélyesen zárult az ózdi „Diákok a biztonságért” program.
tovább »

KSH: nyolc százalék alá csökkent a munkanélküliség május-júliusban

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A második negyedévi 8,0 százalékról 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliség az április-július közötti három hónap átlagában - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »
Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés előzhető meg a HPV-oltással

Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés előzhető meg a HPV-oltással

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltással - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
tovább »

Programok sokasága az Állatkertek Éjszakáján

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakáját idén is augusztus utolsó péntekén rendezik meg, amely ebben az évben augusztus 29-ére esik. Ezen a napon az ország 11 településén, 14 programhelyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen a programok kora estétől éjféltájig tartanak.
tovább »
Állatkertek Éjszakája országszerte 2014-ben is

Állatkertek Éjszakája országszerte 2014-ben is

Miskolc - Augusztus 29-én harmadik alkalommal megrendezésre a Magyar Állatkertek Szövetségének égisze alatt, országszerte tizenhárom bemutatóhelyen az Állatkertek Éjszakája.
tovább »
Közlemény - Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre?

Közlemény - Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre?

Miskolc - Tanévkezdés előtt ismét több diák utas érdeklődött arról, hogy diákigazolvány hiányában mit írjanak rá a bérletszelvényre.
tovább »
Nézőpont: Birkanyáj eladó!

Nézőpont: Birkanyáj eladó!

Amikor idén februárban a hortobágyi állami földek haszonbérleti pályázata kapcsán kitört a botrány, a tudósító nem győzte kapkodni a fejét. Petneházi Attila írása.
tovább »
Önkormányzat 2014 - Választási kisokos

Önkormányzat 2014 - Választási kisokos

Praktikus kérdések és válaszok az október 12-ei önkormányzati választással kapcsolatban.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Viktória, a nap szépe

Viktória, a nap szépe
tovább »

További hírek a Borsod-Abaúj-Zemplén kategóriából
MNB: az adósságfék bevezetése előtt a jelenlegi szabályozás hatályát veszti
Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok [...] tovább »
Rezsicsökkentés – Egy társaságcsoportba szervezik majd a villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat
Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat egy [...] tovább »
Devizahitelek – Elutasította az AXA keresetét a bíróság
Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A Fővárosi Törvényszék szerdán maratoni tárgyalás után [...] tovább »
Stratégiai megállapodást köt a kormány a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel
Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - A kormány a külgazdasági és külügyminisztert hatalmazta fel, hogy [...] tovább »
Tűz után: folyik a felmérés és a takarítás
Miskolc - Folyik a kárfelmérés abban az Árpád utcai társasházban, ahol kedd hajnalban tűz ütött ki. tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása