Hír, név

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: miskolc.hu
Miskolc az utóbbi időben ismét a közérdeklődés fókuszában van, és nem könnyű ítéletet alkotni arról, hogy ennek örüljön a városban élő, avagy sem. Szaniszló Bálint jegyzete.

És most nem a fészekrakós ügyekre, a számozott utcák vagy Lyukó állapotára gondolok, de még a „választási botrányvideóra” sem. De Miskolcról gyökerezett a közoktatással kapcsolatos elégedetlenségi mozgalom, itt volt az első nyilvános demonstráció is ebben a kérdésben.

És lényegében a szigorúan vett politikai vérmérséklet mondatja meg, ezáltal híressé vagy hírhedtté vált Miskolc. Mert légyen az bármiféle közprobléma, ma Magyarországon lehetetlen a közvetlen pártpolitika mellől eltávolítani azt.

Miskolc híressége, hírhedtsége szülhette az ötletet is, hogy – mint Gőgös Zoltán MSZP-elnökhelyettes bejelentette – várhatóan március 14-én miskolci fáklyás felvonulásukon indítják az aláírásgyűjtést a földügyben kezdeményezett népszavazási kérdéshez.

A kérdés úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?” Újabb esemény, amivel benne lesz Miskolc a történelemkönyvekben, holott a többség inkább a fejlődésével, virágzásával tenné historikusabbá a várost.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés
hirdet�s