Friss hírek

2009.11.04. 15:34

Elfogták a három "tolvajt", végül kiderült megvan az értékpapír

<p>Értékpapapírjai eltûnése miatt tett feljelentést a napkban egy varbói férfi, trükkös tolvajok jártak nála. A rendõrök elkapták az autóval és vonattal menekülõ feltételezett tolvajokat, majd kiderült a takaréklevelek elõkerültek egy elfeledett rejtekhelyrõl.</p>

Három férfi csengetett be a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Varbón egy házhoz, hogy hálózatszerelõk és oszlopokat kell beszerelniük a kertbe, ehhez pedig méréseket kell végezniük. A nyugdíjas beengedte õket, és amíg egyikük elterelte a figyelmét, társai átkutatták a lakást, majd sietõsen távoztak. A tulajdonos bejelentette az esetet az Edelényi Rendõrkapitányságra, mivel nem találta az értékpapírjait - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A bejelentést követõen a területen szolgálatot teljesítõ valamennyi rendõrt értesítették, akik a pontos személyleírás és a meneküléshez használt autó adatainak ismeretében több helyen ellenõrzõ pontokat állítottak fel.

Edelény Borsodi városrészén a rendõrök felfigyeltek a keresett kocsira, amelyet utasai éppen tankoltak. Két férfi észrevette a rendõröket és faképnél hagyták az éppen fizetõ társukat, elhajtottak az autóval.

Az ellenõrzõ pontoknak köszönhetõen azonban a 26-os számú fõút sajóbábonyi elágazásánál elfogták õket, aztán keresték a harmadik társukat. Kiderült ugyanis, hogy egy férfi a helyi vasútállomáson egészen Pécsig váltott menetjegyet. A miskolci állomáson feltartoztatott férfiról, a személyleírás alapján kiderült, hogy õ a harmadik, aki kényszerûségbõl vonattal menekült.

Mindhárom férfivel szemben lopás kísérlete miatt indult eljárás, mivel az eseményekkel párhuzamosan történt helyszíni szemlén kiderült, hogy a lakásból semmit nem vittek el, ugyanis az eltûntnek hitt takaréklevelek megkerültek egy elfeledett rejtekhelyrõl..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!