Friss hírek

2009.05.14. 10:26

Fidesz: A kormány az idősek halálára spekulál

<p>Az ingatlanadó tervezett bevezetésével a kormány az idősek halálára spekulál - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Iván László. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a nyugdíjasok nem azért dolgoztak egy életen át, hogy a kormány a halálukat lesse. Az új adó bevezetésének következményei az örökösöket terhelik, akik ezeket az ingatlanokat se el nem adhatják, sem hitelt nem vehetnek fel rájuk.</p>

Az ingatlanadó bevezetése olyan csapást jelentene, ami a jövőt is bizonytalanná tenné - mondta csütörtökön Iván László. A fideszes politikus szerint ezzel a lépéssel mindössze 125 milliárd forinthoz jut a kormány, ám ennek súlyos következményei lesznek a nyugdíjasokra nézve. Ezzel ugyanis megszakadhat a hagyományos öröklési lánc, azzal pedig, hogy az ingatlanadót az örökösöknek kell utólag megfizetni, magát az örökölt ingatlant is elveszíthetik.

A Fidesz politikusa szerint felelőtlenség volt Bajnai Gordon hétfő esti kijelentése, amely szerint, aki nem tudja fenntartani ingatlanát, az cserélje kisebbre. Iván László szerint nem elég a kormányfő bocsánatkérő gesztusa, így továbbra is elvárják Bajnai Gordon lemondását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!