Helyi közélet

2010.05.06. 16:28

Adóbefizetés: a csekkmentes megoldás

<p>Miskolc - A sorbanállás és várakozás elkerülése érdekében a Észak-Magyarországi APEH ezt javasolja.</p>

Május 20-a nem csak a személyi jövedelemadó bevallásának, hanem a befizetésének is a határideje. Május első heteiben, ezért sokan keresik fel az APEH ügyfélszolgálatait, hogy a szükséges névre szóló „sárga csekkjeiket” megkapják. Pedig van más megoldás is: a bankkártyás fizetés.
A csekkek és bankszámláról utalás helyett minden az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adó, így a személyi jövedelemadó esetében is lehetőség van a bankkártyával történő befizetésre. A megoldás kényelmes és gyors befizetési mód, ráadásul így a postai ismételt sorban állás már mellőzhető.

Egy tranzakcióval több adónemre történhet a befizetés úgy, hogy az adóhatóság az adózó nyilatkozatának figyelembe vételével teljesíti a bankkártya útján befizetett összeg adónkénti elszámolását. Kiküszöbölhető így a téves számlaszámok megjelölése és a befizetni kívánt összeg elírása. A tranzakció adatai pedig azonnal bekerülnek a banki rendszerbe, ami meggyorsítja a jóváírásukat.
A bankkártyás befizetés további előnye, hogy költségei az államot terhelik, így a banki költségeket az ügyfelek megtakaríthatják.
Az adózók befizetést illetékességtől függetlenül teljesíthetnek saját nevükben vagy képviselőjük, illetve meghatalmazott képviselőjük meghatalmazottja, pénzügyi képviselője útján, amennyiben képviseleti jogosultságát igazolja.
Az észak-magyarországi régióban e szolgáltatást a nyitvatartási idő alatt a központi ügyfélszolgálatokon – Miskolc, Eger, Salgótarján - kívül a Mezőkövesd, Sátoraljaújhely, Gyöngyös, Balassagyarmat városokban működő kirendeltségeken is igénybe lehet venni - tájékoztatta portálunkat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában