Hideg idő – Péntektől komoly havazás várható

Akt.:
Hideg idő – Péntektől komoly havazás várható
Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Péntektől havazásra, délkeleten akár 30-35 centi hóra is lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden az MTI-vel.

 

Török László azt mondta, péntekig folytatódik a száraz, hideg időjárás, nap közben átlagosan mínusz 5 és mínusz 10 fok közötti hőmérsékletekkel, éjszaka pedig mínusz 10 és mínusz 15 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Havazásra péntektől lehet számítani, amikor egy mediterrán ciklon eléri az országot, és először délkeleten kezdődik kisebb havazás, majd a hétvégén ez átterjed az ország jelentős részére. A hó mennyisége Török László elmondása szerint egyelőre bizonytalan, északnyugaton 5, délkeleten akár 30-35 centi hó is lehullhat.


Hideg idő – A belügyminiszter intézkedéseket hozott a rászorulók védelmében

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Pintér Sándor belügyminiszter a rendkívüli és várhatóan tartós hideg miatt intézkedéseket hozott a rászorulók, köztük a hajléktalanok, az idősek és az egyedül élők védelmében – jelentette be Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. tovább »

Extrém hideg – Viharos szélben vízszintesen esik majd a hó

Magyarország – A hétvégére a nagy hideg garantált, lesz hó is, ennek mennyisége még kérdéses.

Hideg idő – Több BKV-busz hibásodik meg a hideg időjárás miatt

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Több BKV-busz hibásodott meg eddig a hétfői naphoz képest, ennek oka a hideg időjárás és a járművek magas átlagéletkora – mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke az MTI-nek. tovább »

Extrém hideg jön: Segítsünk egymáson!

A meteorológiai előrejelzések, és a már tapasztaltak alapján rendkívül hideg napok várhatók. A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy a következő fagyos napokban különösen figyeljünk egymásra, és a közterületeken meghúzódó fedél nélküli emberekre! tovább »

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: tovább »További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek