Hideg idő – Mávinform: 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje Észak-Magyarországon

Akt.:
Bz sorozatú motorvonat halad Acsa-Erdőkürt állomás és Püspökhatvan között 2017. január 13-án.
Bz sorozatú motorvonat halad Acsa-Erdőkürt állomás és Püspökhatvan között 2017. január 13-án. - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest/Abaújszántó/Hidasnémeti/Miskolc/Sátoraljaújhely – A havazás miatt Füzesabony, Eger, Miskolc és Szerencs térségében 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje, Hidasnémeti és Abaújszántó között lezárták a pályát – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel szombaton.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Budapest-Hatvan-Füzesabony-Eger, a Budapest-Miskolc-Sátoraljaúhely közötti gyorsvonatok közlekednek, de jelentősen megnő az utazási idő. A MÁV-Start vonatinformációs térképe szerint több vonat is 100 percet meghaladó késéssel közlekedik.

A Mávinform később közölte: Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt a pályát lezárták a vonatközlekedés elől, a vonatforgalom várhatóan csak délután indulhat újra. Addig nagyteljesítményű mozdonnyal bejárják a vonalszakaszt, amelynek segítségével szabaddá teszik a síneket a vonatforgalom számára.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még szombaton is dolgoznak, várhatóan 13 óráig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között vonatpótló buszok közlekednek.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s