Helyi közélet

2013.04.12. 18:51

Sportos alternatívákat, pozitív mintát az Avasra

Miskolc - Lakossági fórumot tartott a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium és a Dialóg Egyesület pénteken az Ádám János Közösségi Teremben.

Miskolc - Lakossági fórumot tartott a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium és a Dialóg Egyesület pénteken az Ádám János Közösségi Teremben.A Dialóg Egyesület elnökétől, Sélley Andreától megtudtuk: a tervek szerint többek között szabadtéri futópályákat és sétáló utakat, erdei erőnléti pályát alakítanak ki a gimnázium alatti, a Miskolci Egyetem felé eső oldalon, de épülni fog egy fedett, többfunkciós közösségi csarnok is a látogatók számára.

A közösségfejlesztő program célja különböző sport és kreatív foglalkozásokkal elérni az avasiakat, a fiatalok számára alternatívát, értelmes szabadidő eltöltést, pozitív mintát és célokat mutatni. A jezsuita intézmény további programokkal szeretné megszólítani a helyi társadalom minél szélesebb rétegeit, megteremtve a lehetőséget a hátrányos helyzetű családoknak is a sportolásra, kikapcsolódásra.

Ugyanakkor a jövőben úgynevezett közösségi kerteket is létrehoznának az Avason, ahol tájfajta gyümölcsfajtákat termesztenének.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában