Hidat épít Szikszó Abaúj és Szlovákia között

Akt.:
Szikszó – Szikszóra látogatott Magyarország Kassai Főkonzulátusa konzulja, Bitay Levente kedden. Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: e találkozó első lépése volt Szlovákia és Abaúj hídépítésének.

Szikszó az elmúlt időszakban gazdaságilag megerősödött, az ipari parkjában és az ipari területen gyárak, üzemek nőttek. Egyre több befektető érdeklődik a város iránt, amely Abaúj motorjává vált. A konzulátusi megbeszélésen Füzesséri József az önkormányzat céljairól is szólt. Kiemelte: fontos számukra a munkahelyteremtés és emellett a képzés is. Mert hiába létesülnek új munkahelyek a városban, ha ehhez nem párosul megfelelő végzettségű munkavállaló. A legjobb időszakban történik a kapcsolatfelvétel – érvelt Füzesséri József. Áprilisban indulnak a telephelyfejlesztési és a Leader pályázatok is. A hét település összefogása által létrehozott Rákóczi Leader is számit a szlovák együttműködésre.

Nemcsak a gazdasági kapcsolatokat szeretné erősíteni Szikszó Szlovákiával, hanem a kulturális együttműködést is. A településen hozzák létre tizenkét ország részvételével az Európai Operai Akadémiát. A megbeszélésen szóba került : hogyan tudnának ebben közösen dolgozni a kassaiakkal. A konzuli eszmecsere gyárlátogatásokkal fejeződött be. A Szikszó Ipari Parkban a Redo Water Systems Kft-hez és az épülő szaunaüzemhez is ellátogattak. Ezután az ipari területen a Hell Energy Magyarország Kft fejlesztéseivel ismerkedtek. Megállapodtak abban is, hogy Szikszó polgármestere a közös munka részleteinek kidolgozására hamarosan Kassára utazik.

Címkék: ,