Hiba lenne mérleget vonni

Hiba lenne mérleget vonni
A DVTK idei teljesítmény kapcsán a szurkolók közül néhányan már elégedetlenkedésüknek adtak hangot. Van-e valami gondja az eddigi produkcióval a vezetőségnek? – kérdeztük Sallói Istvántól.

Eddigi három bajnoki mérkőzésén három pontot szerzett a DVTK labdarúgócsapata; a gárda neve mellett mindössze egyetlen egy (tizenegyes)gól szerepel. Eme teljesítmény kapcsán a szurkolók közül néhányan már elégedetlenkedésüknek adtak hangot, különböző formában. Van-e valami gondja az eddigi produkcióval a vezetőségnek? – kérdeztük Sallói István sportigazgatótól.

Nem szerencsés

– Miért lenne? – kérdezett vissza a klub elöljárója. – Nagyon a bajnokság elején tartunk, balgaság lenne három találkozót követően szakmai mérleget vonni. Természetesen jobb lenne, ha kilenc pontunk lenne, s nem kellene hátrafelé tekingetni, de van még hátra huszonhét mérkőzés. Nem szerencsés, hogy sorozatban játszuk az idegenbeli meccseket és azzal sem számoltunk, hogy sérülés miatt meghatározó futballisták dőlnek ki a sorból. A következő két fordulóban megyünk a REAC-hoz, illetve a Pécshez, s ha azt akarjuk, márpedig azt akarjuk, hogy ez a két együttes mögöttünk zárjon, akkor…

Segíteni tudna

A sportigazgatótól megtudtuk, hétfőn Orosz Lajossal, Miskolc alpolgármesterével beszélgetett Bereczky István ügyvezető igazgató társaságában.

– Egyrészt a stadionrekonstrukcióval kapcsolatban került terítékre néhány kérdés, másrészt pedig azt tudakoltuk, milyen tervei vannak a városnak a diósgyőri labdarúgással közép-, és hosszútávon. A kft. bevételi lehetőségei pillanatnyilag adottak, a gazdálkodás tervszerűen, a normális mederben halad, de: gondolnunk kell az előttünk álló időszakra is, s vannak olyan dolgok, amikben a város segíteni tudna. Mivel azt szeretnénk, ha a helyi fociért munkálkodók tudnának a klub dolgairól, arra kértem az alpolgármester urat, hogy segítsen megszervezni egy találkozót Káli Sándor polgármester, illetőleg a DVTK főtulajdonosa között.

MI