Friss hírek

2010.01.13. 14:08

PPO-ügy: Vizsgálódó hivatalok, magyarázatot ígérõ vállalkozás

<p>A rendõrség még tanulmányozza, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) pedig már megindította a vizsgálatot a hétfõn nyilvánosságra került úgynevezett ppo-ügyben. Az online szolgáltatásokat nyújtó honlap az ingyenes szolgáltatásait igénybe vevõ ügyfeleinek 2500 forintos számlát küldött, amelyrõl csak a rendszer belsõ levelezésén értesítették az ügyfeleket. A cég szerda délutánra ígért tájékoztatást.</p>

Az ügyet hétfõn az Index hírportál robbantotta ki azzal, hogy beszámolt róla: az elektronikus szolgáltatásokat - többek között online autópálya-matricavásárlást és mobiltelefon egyenlegfeltöltést - nyújtó portál 2490 forinttal terhelte meg ügyfelei egy részének számláját éves szolgáltatási díjként, illetve ezt nekik kiszámlázta. A portálnak az Index szerint mintegy 100.000 ügyfele van. Arról, hogy a szolgáltatásért 2010-tõl kezelési költséget kérnek, kizárólag a honlap belsõ levelezésén keresztül értesítették a felhasználókat, noha az email-címek is rögzítve vannak a rendszerben.

Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivõje a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta, hogy a hivatalhoz az elmúlt két napban több mint kétszáz bejelentés érkezett. Ezeket már elkezdték feldolgozni és 1-2 héten belül határoznak arról, hogy indítanak-e vizsgálatot.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivõje Kathy Attila a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy már vizsgálják, hogy mi történt. Megnézik az érintett szerzõdéseket, ellenõrzik, hogy történt-e magtévesztés. 1-2 napon belül döntenek arról, hogy szükséges-e vizsgálatot indítani és arról is, hogy ha igen azt a GVH, vagy az NFH folytatja-e le.

A Független Hírügynökség megkereste a Budapesti Rendõr-fõkapitányságot is. Tafferner Éva, szóvivõ azt mondta, hogy az ügyet szerdán reggel kapták meg az Országos Rendõr-fõkapitányságtól. Az iratokat már tanulmányozzák, de az idõ rövidsége miatt még nem tudott konkrétumokkal szolgálni.

Simén Tamás, a honlapot üzemeltetõ vállalkozás képviselõje a Független Hírügynökségnek szerda délutánra ígért tájékoztatást az ügyrõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!