Hiányoztak az abaúji diákok

Encs, Miskolc – Néhány abaúji kisfalu diákjai nem mentek iskolába a hó miatt.

Hószünetet nem kellett elrendelni a megye egyik oktatási intézményében sem, de hétfőn sok abaúji kistelepülésről nem jutottak el a diákok iskolájukba. Így az encsi Kazinczy Ferenc Általános Iskolában az 1300 diák közül 300 hiányzott hétfőn, tudtuk meg Timár László igazgatótól. Hejcéről, Regécről, Mogyoróskáról, Vilmányból és Vizsolyból nem jutottak be a diákok Encsre, de hiányoztak a baktakék környéki és a perei tanulók is. Az igazgató nem rendelt el hószünetet, mert mint fogalmazott, a többi gyerekre vigyázni kell, az útviszonyok pedig keddre valószínűleg javulnak.

Betelefonáltak

Miskolcon az avasi iskolák, a diósgyőri Móra Ferenc Általános Iskola és a szirmai iskola jelezte az önkormányzatnak, hogy nehézkes arra a közlekedés. Mókáné Hallók Zsuzsanna, a közoktatási osztály vezetője a hóügyeletre továbbította a problémát, ott pedig megígérték, hogy járhatóvá teszik az utakat.

Érdeklődtünk egy középiskolában is. A Kandó Kálmán Szakközépiskolába reggel betelefonált néhány szülő, hogy Abaújból nem tud bejönni a gyermekük, de nem volt tömeges a hiányzás, az 550 tanulóból 10-11 maradt csak otthon a nagy hó miatt.