Hiába van árvíz, mégis fizetős a parkolás

Ne kelljen fizetniük a parkolásért azoknak, akik az árvíz miatt nem tudnak a rakparton parkolni. Ezt mondta az Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára a Független Hírügynökségnek. Murányi József hozzátette, hogy ugyan az új rendelet szerint már a rakpart is fizetős, de még nincsenek táblák és parkolóórák, így a gyakorlatban még ingyen lehet ott várakozni. Az árvíz miatt viszont az autósok nem hagyhatják ott autóikat, csak fizetős helyen tudnak parkolni. A Főpolgármesteri Hivatal szerint, ha az árvíz idején csökkentenék a parkolási díjat, még több lenne a dugó.

A Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára szerint az árvíz miatt most sokan arra kényszerülnek, hogy a rakpartok helyett a fizetős zónákat használják. Murányi József úgy véli, hogy ilyen rendkívüli esetekben ingyenes zónákat kellene biztosítani az autósoknak, vagy kijelölni olyan helyeket, ahol nem kell fizetniük a várakozásért.

A Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya szerint viszont még több közlekedési dugó lenne, ha mérsékelnék a várakozási tarifákat. Szerintük amikor árvíz van, nem csak a várakozóhelyek száma csökken, hanem a közlekedő autósok is kevesebb helyet használhatnak. Ha csökkentenék a díjakat, akkor valószínűleg többen ülnének autóba, ezért még nagyobb torlódások alakulnának ki Budapesten.