Hiába lőtt a rabló, nem kapott pénzt – a rendőrök gyorsan elfogták

Budapest – Húsz perc alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka, harisnyával a fején próbált meg kirabolni egy boltot a XI. kerületben. A támadónak még akkor sem adták át a bevételt az ott dolgozók, amikor többször a levegõbe lõtt, így kénytelen volt elmenekülni.

A támadó harisnyával a fején, nem sokkal hajnali két óra elõtt lépett be a XI. kerületi, Fadrusz utcában lévõ éjjel-nappali boltba. Fenyegetni kezdte az alkalmazottakat, és a bevételt követelte tõlük, õk azonban nem adták át neki a pénzt. Hogy elijesszék a rablót, egy-egy sörösüveget hajítottak felé. Ekkor a férfi többször a levegõbe lõtt. Az ott dolgozók még ezután sem teljesítették követelését, így a rabló elmenekült a helyszínrõl.

Az eladók a történtek után értesítették a rendõröket, akik a kapott személyleírás alapján a menekülési útvonalon keresni kezdték a támadót. A kerületi térfigyelõ szolgálat emberei eközben kamerák segítségével kutattak utána. Végül õk “szúrták ki” a férfit, és értesítették terepen lévõ kollégáikat, akik a Villányi úton megtalálták és igazoltatták a 22 éves fiatalembert. A támadó végül mindent bevallott. A rendõrök átvizsgálták a ruháját is, a rablásánál használt harisnya és a fegyver még nála volt. A férfit õrizetbe vették.